fallback

Ева Паунова: Гръцкият проблем е първа точка в дневния ред на Брюксел вече 5-6 години

Не е добре, Ципрас да казва, че ЕС изнудва Гърция, при положение, че е точно обратното, коментира евродепутатът

29.06.2015 | 23:13 Автор: Мариета Иванова

Гръцкият проблем се дискутира изключително много и е първа точка в дневния ред не само в последните пет месеца,  но и в последните пет- шест години, коментира в предаването Денят On Air  с водещ Веселин Дремджиев евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова. Тя подчерта, че „голяма част от енергията  ни отива 11-милионното семейство на Гърция, което е част от  ЕС, да живее по един истински европейски начин, което означава да спазва правилата”.

Тя призова гръцкият премиер Алексис Ципрас да бъде честен с гърците. – „Не е добре, Ципрас да казва, че ЕС изнудва Гърция, при положение, че е точно обратното”, коментира тя.

„Против всякаква логика е ти обвиняваш едно европейско семейство, да ставаш от масата, когато сте изключително близо до споразумение, да и не отчиташ, че МВФ и ЕС са на твое разположение и т.н.,” коментира още евродепутатът поведението на гръцките управляващи.

Паунова коментира, още че еврокомисарят Жан-Клод Юнкер добре е изтъкнал в изказването си днес- 29 юни, че „независимо как ще бъде зададен въпросът на гръцкия референдум, гърците трябва да отговорят с „да”.

 

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback