fallback

Близо 207 000 по-малко нарушения на пътя през първото шестмесечие на 2014г.

Това съобщи Емил Панчев, главен секретар на СБА

11.09.2014 | 12:07 Автор: Ирина Георгиева

Близо 207 000 по-малко нарушения са отчетени на пътя през първото шестмесечие на 2014г., след като съдът забрани използването на мобилните камери. Това съобщи в Сутрешния блок на България Он Ер Емил Панчев, главен секретар на Съюза на българските автомобилисти. Според него обаче нужно е да се върнат мобилните камери, защото информацията от тях е най-обективна. Тази система работи в цяла Европа, допълни Панчев.

Убитите на пътя са по-малко спрямо минали години, въпреки това тази година тенденцията започва да се обръща, съобщи Панчев. До вчера убитите са с 43 повече спрямо миналата година, коментира експертът. По негови думи една от причината за нарушения е липсата на мобилни камери. Чрез тях водачът разбира, че е направил нарушение, едва когато му го пратят в къщи и липсва контактът между полицаи и водачи, т. е. по този начин корупцията ще се понижи. 

За да се понижат пътно транспортните произшествия е нужно и шофьорите да бъдат по-внимателни и да се съобразяват с пътната настилка, подчерта Панчев. Според него особено опасен е пътят след дъжд и тогава стават много инциденти - скоростта да се намали и воланът да се държи здраво. Тези съвети дава Панчев. По негови думи най-много трябва да се внимава и да се пазят децата. 

 

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback