Джордж Клуни във филм за незаконното подслушване на британци

Снимките на филма "Хакерска атака" са планирани за следващата година.

04.09.2014 | 15:26 Редактор: Мариета Иванова
Джордж Клуни във филм за незаконното подслушване на британци

Джордж Клуни ще снима филм, посветен на скандала с незаконното подслушване на британци, извършено от журналисти от таблоида News of the Wolrd. Закритото през 2011 г. издание беше собственост на Рупърт Мърдок.

Снимките на филма "Хакерска атака" са планирани за следващата година.

Сценарият е написан по едноименната книга на журналиста Ник Дейвис от британския вестник Guardian, в която се описва как британски медии са прониквали в гласовите пощи на телефоните на близки на жертви на престъпления, на кралски особи, на звезди и на близки на военни в чужбина.

Историята на лентата е за лъжата, корупцията и шантажа на най-високо ниво в правителството и в един от най-големите печатни издания в страната, се казва в изявление на Клуни, разпространено от Sony Pictures.

Скандалът с незаконното подслушване накара Рупърт Мърдок да закрие News of the Wolrd през 2011 г.Медийният магнат се отказа и от офертата си на стойност 12 млрд. долара за закупуването на британската телевизия BSkyB.
В разгара на скандала тази оферта предизвика гнева на политиците и стана причина за отлив на рекламодатели. Заради незаконното подслушване ефективни присъди получиха трима журналисти и последният главен редактор на таблоида-Анди Коулсън.