Крайното противопоставяне в политическите среди прави бизнес обстановката у нас нестабилна, коментира Цветан Симеонов

29.07.2014 | 12:10 Редактор: Ирина Георгиева
Крайното противопоставяне в политическите среди прави бизнес обстановката у нас нестабилна, коментира Цветан Симеонов

Крайното противопоставяне в политическите среди прави бизнес обстановката у нас нестабилна. Това коментира председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов в Сутрешния блок на България Он Ер. Според експерта въпреки наближаващите избори през есента, икономически планове и програми в момента липсват.

"Трябва да признаем, че политиците с титаничните си усилия да влошат имиджа на България, наистина започват да успяват вече. България не е толкова лоша дестинация, но струпването на толкова фактори, говори за това, че политиците и политическата обстановка в България е нестабилна. Говорим за това и, че политиците от позицията на страната и зад граница продължават да изтъкват отрицателните елементи в България без и думичка да се споменава за това, което сме постигнали. Като се прибави и влиянието на икономическата криза на основните ни пазари, като се прибавят и сътресенията и в банковата ни система и накрая, но не на последно място - природните бедствия, които продължават да спохождат България. Ясно е, че резултатите от проучването на НСИ не са изненадващи." - допълни Симеонов.

Има сериозни притеснения от страна на бизнеса, че администрацията по време на избори, ще "блокира" работата си, коментира Симеонов. По негови думи това е лошо, защото се понижават стимулите на бизнесмените за увеличаване на тяхното производство, влошава възможностите да се наеме допълнително работна сила, а оттам се понижава и размерът на приходите в бюджета.

БТПП за трета година ще представи и положителната страна на бизнеса в България в книгата "България в цифри", отбеляза Симеонов. По негови думи у нас има фирми, които работят модерно, реагират бързо и не очакват държавата да ги подпомага, а търсят пазари.

Пълният коментар в следващия видео материал: