fallback

Подводен робот ще търси черните кутии на полет 370

30 дни след инцидента все още никой не може да каже със точност какво се е случило със самолета

08.04.2014 | 15:23 Автор: Боян Христов

Днес се навършва точно един месец от изчезването на самолета на Малайзийските авиолинии. 30 дни по-късно все още никой не може да каже със точност какво се е случило с машината. Издирвателните екипи заявиха, че ще изпратят подводен робот, който да претърси територия, на която се смята че се намират черните кутии на Боинг 777.

Може би ще минат няколко дни, преди да бъде изпратен подводният робот "Блуфин-21" в дълбините на Индийския океан в зоната, където бяха засечени акустични сигнали, сходни с излъчваните от черните кутии на изчезналия малайзийски самолет. Това предаде Франс прес, като цитира австралийските власти.

Трябва да продължим проследяването на сигналите, защото имаме нужда от допълнителна информация, за да определим зоната на издирване, заяви координаторът на операцията Ангъс Хюстън.

По-рано бе съобщено, че миниподводницата "Блуфин-21" ще бъде изпратена в дълбините на океана днес, за да установи дали засечените от австралийски кораб звукови сигнали са от черните кутии на самолета.

Преди ден кораб от австралийските военноморски сили, участващ в издирването на изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан, е засякъл нови акустични сигнали, съвместими с ултразвуковите сигнали, излъчвани от черните кутии на полетa.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback