fallback

Певицата Прея Осасей: Музиката е международен език, който променя мирогледа ни

16.02.2016 | 08:57 Автор: Ирина Белчева

Всички ние сме различни - имаме индивидуални лица, мислим различно, обличаме се според собствения си вкус, имаме различни интереси и заложби. Има ли общности, които, обаче, не са толерантни към обикновенните човешки различия и как да се реализираме в подобна ситуация? На гости на предаването “Десет” е певицата Прея Осасей, която разказва дали българинът е толерантен, дали музиката е международният език и как да преодолеем различността.

1. Измерения на различността – Когато си артист, различието е нещо положително – образ, глас, име. Като цяло да си различен е полезно, защото, когато излезеш извън “кутията“ се раждат нови идеи и така вървим към еволюция.

2.Предубеденост и стереотипи – В повечето случаи е или от неразбиране или от страх, но всички сме граждани на света и всички сме хора.

3. Навици и културни особености – Те са част от нас, закоренени са дълбоко в нас. Без тях сме наполовина себе си. 

4. Етнически различия – Не се отхвърлят заради неприязън, а поради страх от неизвестното. 

5. Търпимост и толерантност – Сякаш не сме много толерантни. Черните хроники ни правят по-черногледи, а нагласата ни към света е един от главните двигатели на случващото се около нас. 

6. Сила на духа – Да влагаш, да изразяваш себе си, да достигнеш златната среда вътре в себе си.

7. Музиката като международен език – Чрез нея може да се промени мирогледа на хората. 

8. Новите измерения на красотата – Няма универсална формула за красота. Стереотипите и стандартите се изменят много бързо. 

9. Телевизията и популярността – Не са се променили много неща откакто съм популярна, може би начинът, по който гледам на себе си. 

10. Да бъдеш себе си – Сега съм това, което искам да бъда, и съм щастлива.

Повече по темата вижте в следващото видео:

 

fallback
fallback