Как лекува ритъмът?

Създателят на ритмологията - Мартин Иванов

12.02.2016 | 09:29 Редактор:
Как лекува ритъмът?
Как лекува ритъмът?

Ритъмът е фактор, който определя всеки удар на сърцето ни. Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е неделим спътник от съществуването ни. За да разкрие 10-те ползи от ритъма, в предаването “Десет” с водещ Ирина Белчева гостува основателят на Институт Libera – Мартин Иванов. 

Ето кои са те:

1. Същност на ритъма – Ритъмът е всичко около нас  - дишането, издишането, всеки удар на нашето сърце, начинът, по който говорим – всичко това е ритъм. 
2. Барабанът, който лекува – Не е точно барабанчето. Можем да ползваме набор от различни инструменти. Всичко зависи от това, каква е сесията и какъв е ритъмът. 
3. Ритъмът в нас и извън нас – Благодарение на ритъма се случва една магия. Под формата на забавление, се случва едно сближаване и сплотяване.  Общественият ефект е , че хората се чувстват като общност. 
4. Личното преживяване – Винаги можем да ползваме ритмологията за релаксация и тонизиране.
5. Лечения на физиологични състояния – Ритъмът е универсален и мултифункционален . За да разберем  как функционира този вид терапия, трябва да разберем в детайли, какво представляваме ние и светът около нас, а той е вибрация. Този модел можем да прилагаме навсякъде като спомагателно лечение. 
6. Лечение на психологични състояния – Когато дадем един ритъм, който носи релаксиращи вибрации, рано или късно нашите мозъчни вълни се увличат по този ритъм. Ние изпадаме в такова състояние, което спира вътрешния диалог, а той е един от най-големите ни проблеми. 
7. Ритъмът и специфичните групи – Един и същи ритъм, използван в различни групи, действа по различен начин. 
8. Лечение на деца – Там почвата е по-благодатна. Работим дори по проект „ Добри в ритъма, добри в училище“. Под формата на забавление влизаме в техния свят. 
9. Скептици и мечтатели – Скептици винаги има, но те ме мотивират още повече да влагам от себе си. 
10. Практически техники. 

Повече вижте в следващото видео: