fallback

10 стъпки към идеалния партньор

Ева Кулева - лайф коуч и ментор, съветва как да намерим идеалния партньор.

14.01.2016 | 12:30 Автор: Ирина Белчева
Извън доброто физическо състояние и професионално реализиране, съществува още едно нещо в живота, което си заслужава да притежаваме на всяка цена и това е любовта. Едно от свойствата на любовта е да създава от хаоса хармония и ред, да внася смисъл и съдържание там, където липсват. Един от най-важните избори които правим в хода на живота си е по отношение на партньор, затова е нужно много прецизно да подходим към този въпрос. В студиото на предаването „Десет” с Ирина Белчева гостува менторът и лайф коуч Ева Кулева, автор на рубриката „Какво те мъчи в любовта“ в сайта Аз-жената, която разказва как да открием перфектния за нас партньор.
 

1. ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА СТАРИ ВРЪЗКИ Да започнем на чисто - ДА, но да зачеркнем всичко - НЕ. Всички предишни връзки са опит, от който трябва да черпим, защото иначе ще повтаряме един и същ модел до безкрай.

2. ПОДКРЕПА ОТ БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ

Контактът с близки приятели и семейство е важен, когато преживяваме тежък момент. Важно е да поставим ясни граници с роднини и близки и да не ги допускаме толкова много до нашата връзка. Добре е да запознаем половинката си с близките на по-късен етап.

3. ПРОФЕСИОНАЛНА УДОВЛЕТВОРЕНОСТ Важно е да се чувстваме удовлетворени от нашата работа, защото прекарваме по-голяма част от нашия съзнателен живот в офиса. За това е необходимо да сме доволни от това, което правим, защото иначе пренасяме негативизма в личния си живот. Няма как да привлечем идеалния партньор с недоволството си.

4.  ГРИЖИ ЗА ТЯЛОТО И ДУХА Подготовката е най-важната част за привличане на партньор и нашето здраве. Физическото здраве се отразява на нашето психично състояние. Ако не се чувстваме добре, няма как да бъдем щастливи и любящи половинки.        

5. ПРОФИЛ НА ИДЕАЛНИЯ ПАРТНЬОР Двете крайности са или твърде много изисквания, или хора които са готови на всичко. И двете не дават добър резултат. Добре е качествата, които изискваме, да отговарят на това как ще ни карат да се чувстваме. Компромис винаги се прави с някои неща. Ева Кулева помага на клиентите си да се съсредоточат върху важните и да отсеят маловажните.

6. ЛИЧНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ Трябва да се приемем такива, каквито сме, с положителните и отрицателните си страни. За да можем да работим върху качествата си, които не харесваме, трябва първо да ги приемем и след това да действаме върху тях. 

7. СТРАТЕГИИ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ Важно е да знаем какъв партньор търсим. Ако ние сме спортна личност. ще го срещнем на местата, на които спортуваме. Нужно е да изглеждаме винаги добре и да се чувстваме добре, защото никога не знаем кога можем да го срещнем. Близки и приятели също могат да помогнат като знаят какво търсим. Онлайн запознанствата също са вариант.

8. МУЛТИДЕЙТИНГ След като намерим потенциалните партньори ги проучваме. Задаваме директни въпроси, за да разберем потенциала на връзката и избираме с кого да излезем на среща.

9. ИЗБОР НА ПАРТНЬОР Провеждаме честен разговор с човека, когото сме избрали. Ако той е съгласен, започва една ексклузивна връзка. Проблем е, когато хората не провеждат подобен разговор и се огорчават от последиците.

10. ОБВЪРЗВАНЕ След ексклузивната връзка няма смисъл от много чакане за обвързване. Хубаво е по-бързо да се случват нещата – годеж и т.н. Ако нещата не се случват, значи връзката е зациклила.

За да разберете повече съвети от Ева Кулева, вижте видеото:

 

fallback
fallback