fallback

Десет закона на йогата срещу манипулации

Дизайнерката Албена Александрова в предаването "Десет"

01.01.2016 | 00:00 Автор: Ирина Белчева

Дизайнерката Албена Александрова, която от повече от година се занимава с йога, разказва как преоткрива вътрешният си мир в предаването Десет.

В първия ден на новата година си пожелаваме да сме по-добри, по- щастливи, по-здрави и по-усмихнати. Как обаче да бъдем по-силни и неподвластни на манипулации? Да манипулираш майстор на йогата е трудно, тъй като тялото и съзнанието му са в хармония.

Още по темата

Не всеки обаче има време и желание да навлезе в дебрите на това древно учение, превърнало се за някои дори и в религия. Ар Сантем – доказано име в тази област, е формулирал няколко основни закона, които могат да бъдат използвани за борба с повечето съвременни манипулации. В това предаване ще си говорим с дизайнерката Албена Александрова, която от повече от година се занимава с йога, преоткривайки вътрешния си мир.

1. НАПРАВИ, КАКВОТО ТИ Е НЕОБХОДИМО Манипулаторите обичат да пропускат факта, че желаното е нужно най-вече на тях самите. Според нашата гостенка думата „трябва” не трябва да присъства в нашето ежедневие. От детските години не харесва тази дума. Главната грешка, която правим е като използваме тази „манипулативна” дума още от израстването ни, след което я предаваме на нашите деца и те на техните. Албена Александрова споделя, че „нищо не трябва на този свят”.

2. НЕ ОБЕЩАВАЙ Не обещавай ако не можеш да изпълниш обещанието. Албена не приема хората, който обещават, но не изпълняват. Има хора, които се възползват от обещанията. 

3. НЕ СЕ БЪРКАЙ Няма ненаказано добро е казал народът, защото често се случва да се ръководим от добри намерения и да искаме да помогнем, а накрая да стане много по-зле. Без да са ни искали помощта нашите усилия се възприемат като даденост, а понякога и като вреда. Как да усетим кога трябва да се намесим, Албена Александрова разказва.

Още по темата

4. НЕ ОТКАЗВАЙ НА МОЛБА Всяка молба предполага благодарност, а манипулаторите са склонни да дават празни обещания или да забравят за направените им услуги. Изпълнявайте молбата, но не се притеснявайте да искате услуга в замяна – дори по-рано. Човек когато дава, винаги получава. Въпреки това трябва да сме по-внимателни, защото може да бъдем излъгани.

5. ЖИВЕЙ В НАСТОЯЩЕТО Живей в настоящето е един от най-важните закони, независимо за какво става въпрос. често се случва да чуваме манипулацията „Преди ти не беше такъв”, което ни кара да се чувстваме гузни. “Преди си е за преди” ли е отговорът и можем ли да живеем без да се променяме?

6. НЕ СИ ПОСТАВЯЙ ЦЕЛИ Албена ни съветва да следваме сърцето си. Всеки един наш ден е предизвикателство.  Ако гледаш себе си, а не някой друг, то няма как да не постигнеш целите си. Често, ако целта е поставена неправилно, то след нейното постигане настъпва опустошение, защото най-вероятно тази цел ви е натрапена отвън.

7. НЕ ПАДАЙ ДУХОМ За да поддържа духа си дизайнерката е отхвърлила от живота си хората, които и носят отрицателна енергия. „Думите с негатив трябва да се забравят”

8. НЕ ПРЕЧИ Някой хора живеят чужд живот на този свят..

9. НЕ КРИТИКУВАЙ Градивната критика е полезна, но често отсрещната страна не може да я приеме. Не е ли по-лошо да бъдем апатични, отколкото критикуващи?

10. НЕ ДАВАЙ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ

 

fallback
fallback