fallback

Невена Пейкова за страстите на новото поколение

Какво вълнува младите днес споделя певицата, която завладя поп сцената на България

01.12.2015 | 07:31 Автор: Ирина Белчева
 

Изразът “тази днешната младеж” често чуваме от цъкащи с език възрастни дами, поседнали на раздумка в парка. Какво обаче е в главите на новото поколение - идва ли време на интернет общество и тотална липса на комуникация тет-а-тет? В студиото на предаването "Десет" с водеща Ирина Белчева гостува поп идолът - Невена Пейкова, която споделя какво вълнува младите днес. 

1. Селфи мания

Селфи манията се е превърнала в начин на живот. Невена споделя, че самата тя често си прави т.н. „селфита“. Но докато нейните по-скоро са свързани с модния тренд, някои стигат до крайности в стремежа си да запечатат важен за тях момент. Това направи руският фотограф Кирил Орешкин, когато се снима на върха на една от най-високите сгради в Русия.

2. Социални медии

Младите хора все по-често си комуникират посредством социалните мрежи, отколкото лице в лице. Дали това ще окаже влияние на отношенията между хората предстои да видим...

3. Пристрастяване към интернет

Възможностите, които ни предоставя интернет са безкрайни – вече цялата информация на човечеството се събира на върха на пръстите ни, а това от своя страна води до пристрастяване.

4. Модели за подражание

Моделите за подражание са присъщи за всяко едно младо поколение. За някои това са известните личности, за други музиканти и художници. Невена споделя, че нейният модел за подражание е майка ѝ.

5. Музика и стилове

Музиката е неразделна част от живота на младите. В нея се зараждат новите културни трендове и модели за подражание. По думите на Невена музиката на младото поколение в България е хип-хопът, поп-музиката и поп-фолкът. Тя споделя, че ѝ се иска повече млади хора да слушат джаз.

6. Танци

А където има музика, има и танци! 

7. Стрийт култура

Скейтборд, колела и графити – всички тези елементи са вече добре познати и у нас. Стрийт културата позволява на младото поколение да изрази себе си по свой креативен начин.

8. Пътуване и мобилност

Глобализацията направи всяко интересно място от света достъпно. Младите се възпозлват от тази привилегия, а много от тях дори работят от различни кътчета на земята благодарение на интернет.

9. Екстремни спортове

Екстремните спортове са още един начин за себеизразяване.

10. Амбиция и мотивация

Амбицията и мотивацията винаги са били присъщи за младите хора, независимо от времето и епохата.

Селфи мания, социални медии, пристрастяване към интернет, танци, стрийт култура и още много страсти на подрастващите и намира ли място работата и амбицията - вижте повече в следващото видео:

 

fallback
fallback