Храната не е просто необходимост за оцеляване. Тя е култура, изкуство и наслада. Тя крие и безкрайно много тайни, които разбулва в студиото на предаването "Десет" шеф Андрей Стоилов - главен готвач на хотел Маринела, съучредител и председател на Българската асоциация на професионалните готвачи и треньор на първия отбор, спечелил квота за участие на кулинарния полуфинал за Bocuse D'or в Брюксел през зимата на 2012 г.
Френският ресторантьор Марсел Булестин казва “Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки.“ Шеф Стоилов разказва за изкуството на добрата храна, забравените български обичаи и магията на хубавите кюфтета и агнешко.
Вижте разговора в следващото видео: