fallback

Шеф Андрей Стоилов разкрива 10 тайни на кулинарния свят

Какво е гурме и обичат ли готвачите тази дума?

29.11.2015 | 18:44 Автор: Ирина Белчева

Храната не е просто необходимост за оцеляване. Тя е култура, изкуство и наслада. Тя крие и безкрайно много тайни, които разбулва в студиото на предаването "Десет" шеф Андрей Стоилов - главен готвач на хотел Маринела, съучредител и председател на Българската асоциация на професионалните готвачи и треньор на първия отбор, спечелил квота за участие на кулинарния полуфинал за Bocuse D'or в Брюксел през зимата на 2012 г.

Френският ресторантьор Марсел Булестин казва “Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки.“ Шеф Стоилов разказва за изкуството на добрата храна, забравените български обичаи и магията на хубавите кюфтета и агнешко. 

Вижте разговора в следващото видео:

 

fallback
fallback