fallback

Нешка Робева споделя какво е необходимо за зрелищен спектакъл

Упорита работа, талант, желание?

07.11.2015 | 08:35 Автор: Ирина Белчева

Нешка Робева гостува в студиото на предаването "Десет" и разкрива тайните на зрелищния спектакъл.

1. Режисура, сценарий и хореография

Спектаклите на легендарната Нешка Робева са съчетание от история, постановка и танц. През годините тя създава една изключителна трупа от млади и талантливи танцьори, работи с най-добрите композитори и режисьори.

2. Отдаденост и страст

Нешка Робева споделя, че 15 години работа с трупата са изградили общи навици между нея и танцьорите ѝ. Понякога дори не се налага да ги коригира - "децата", както тя ги нарича, познават добре Нешка и знаят на какви елементи от танца държи най-много.

3. Атмосферата

"Хората, с които работя ме разбират - те ме усещат, те ме зареждат с енергия", казва Нешка Робева за работата си в България. Според нея Балканите са особен регион - място, което дава на света таланти.

4. Спортна подготовка

Нешка Робева не поставя бариери между спортната и танцовата подготовка. Тя казва, че държи танцьорите ѝ да владеят различни танцови техники.

5. Въздействаща музика

Музиката е ключова във всички спектакли на Нешка Робева. През годините тя работи с родни композитори, сред които и Стефан Димитров. Легендарната треньорка споделя, че не е взискателна към композиторите, а просто следва усета и представата си за спектакъла. 

6. Културно многообразие 

"Изкуството и културата винаги обединяват, те не разединяват", твърди Нешка.  

7. Финансова подкрепа

Спектаклите на Нешка Робева се финансиран със средства от меценати. Тя от своя страна влага всички пари в спектаклите добросъвестно.

8. Достъп до широката публика

Нешка Робева не определя изкуството си като "елитарно". Тя вярва, че спектаклите ѝ трябва да бъдат достъпни за широката публика.

9. Медийно отразяване

С медийното съдействие се подкрепят хората, занимаващи се с изкуство, казва легендата на българската художествена гимнастика. 

10. Любовта на публиката

За Нешка Робева отзивите на публиката са отплата за положения труд и всичките съпътстващите го препятствия. 

 

fallback
fallback