fallback

Сестрата на Калин Вельов прави градска мода

Тази и други интересни теми в предаването Днес с Константина Живова

14.12.2016 | 16:29 Автор: Тодор Петров

Идват празници и традиционно прекарваме доста време около трапезата. Разбира се, преяждаме и после търсим как да свалим натрупаните килограми. Но има начин добре познати рецепти да бъдат преработени, така че да се получат техни бързи, лесни и нискокалорични варианти. Така можем да хапваме без притеснение. Какво можем да си приготвим, това ни показа тази сутрин Лора Аспарухова-Режева. При нея бе колегата Асен Манасиев.

В следващите минути колегата Бойка Делиева ни срещна със сестрата на Калин Вельов - дизайнерът Милена Вельова.  Милена желае да създава градска мода, която да среща по улиците на Париж и София. Нейна рокля видяхме на Евровизия, облечена от Марияна Попова.

DER HUNDS e българската група, която ще представи страната ни на престижния фестивал Eurosonic в Холандия. Голямото музикално събитие е в средата на януари. DER HUNDS спечели шанса да участва във феста, след като грабна две награди от авторитетния конкурс на Българското национално радио "Златна пролет" с песента си "Спомен".

"Подготвяме албум през следващата година. На 16 декември в 6-о студио на БНР ще представим новото си парче. Вълнуваме се за предстоящия фестивал в Холандия", сподели част от групата.

В последните минути на предаването поговорихме за книги и книгоиздаване. Едно от най-големите издателства у нас "Хермес" празнува тези дни 25 години от създаването си. Множество български и световни автори влязоха в каталога на издателството през годините. За празника говорихме с управителя Стойо Вартоломеев. 

"Един от най-четените автори през годината беше Хорхе Букай. С неговото издаване в България показахме как един никому неизвестен автор може да стане най-търсеният и харесван. Предприехме правилната стратегия и се оказа успешна", разказа Стойо Вартоломеев.

 

fallback
fallback