Радинела Бусерска: Искрена съм, обичам зрителя

Тази и още теми в предаването "Днес"

24.10.2016 | 15:44 Редактор: Мария Аладжова
Радинела Бусерска: Искрена съм, обичам зрителя

Много често говорим за проблемите в образованието, но в България има училища, учители и ученици, които буквално завладяват света със своите постижения. Затова в "Днес" ще ви покажем как със сърце и добър мениджмънт се постигат блестящи резултати в името на бъдещето. Нашата поредица „Добрият пример“ ще започнем със Софийската математическа гимназия, където са колегите Елисавета Коюмджиева и Борислав Петров.

Четем ли книги и четат ли книги децата ни? И само училището ли е виновно за неграмотността, от която иначе толкова много се възмущаваме. Това са само част от темите, за които ще поговорим с моята гостенка, детската писателка Радостина Николова.

Все повече паркове и градинки придобиват онзи приятен вид, за който дълги години мечтаехме. Но научихме ли се пазим, това което се създава? Да не хвърляме боклуците си и не на последно място да събираме изпражненията на домашните си любимци? В Рубриката „Репортер на място“ Асен Манасиев ще провери станахме ли европейци, след като искаме европейски вид на зоните за отдих.

Какво свързва имената на Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди? Отговорът е една нова книга със заглавие "Непокорните диви". В продължение на години тези жени изпълват страниците на списанията. Благодарение на таланта, красотата и ярките им личностни качества, те се превръщат в легенди. Именно затова испанската журналистка Кристина Морато събира историите на тези дами в една обща книга. За да разберем какво ще се случи на представянето, ще поканя при мен издателят Виктория Бисерова и Любен Дилов-син.

„Историите на тези дами не са толкова розови, колкото някой би си помислил. Ще разберете неща, които не сте очаквали“, разказаха гостите в студиото.

Следващата ми гостенка е един от утвърдилите се журналисти през годините. Тя е познато лице от малкия екран, която всеки ден ви информира за новините, които се случват в България и по света. Тя е един добър професионалист и колега от телевизия Bulgaria On Air. Тя е Радинела Бусерска.

„Обичам зрителя. Важно е да харесваш работата си и да си искрен със зрителя, за да го докоснеш. Не съм амбициозна майка. Щастлива съм, че дъщеря ми сама реши да се откаже от телевизията. С годините се научих да живея здравословно“ сподели Радинела Бусерска в откровен разговор с Константина Живова.