Светльо Желев: Литературата и думите трябва да обединяват, а не да разделят

Завърши морското приключение на Константина Живова

19.08.2016 | 15:41
Светльо Желев: Литературата и думите трябва да обединяват, а не да разделят

Цените на имотите – нито заплашително повишение, нито обаче спад

Цените на имотите се повишават плавно. Увеличението е средно с 8 до 10% при наемите и с 5 до 7% при продажбите, сравнено с предходната година, каза в студиото Снежана Стойчева, мениджър на Имоти.нет. Нейната прогноза е, че не се очаква заплашителен ръст в нивата, но не се очаква и спад. Сред една от причините, тя спомена и повишените изисквания на купувачите към качествено строителство, добри комуникации, локация и среда.

Сделки, на близки до офертните цени, се сключват предимно за южните, централни и източни райони, потвърди и брокерът Мариан Гяурски. Логично поскъпват наемните цени в районите с добра инфраструктура и концентрация на работни места. Наум или заем? Да купуваме ли за първо жилище и инвестиция сега? И как да изберем брокер и имот, чуйте съветите на професионалистите.

Четете забавно, заедно с децата

Кампанията „Забавното четене“ продължава. Ще продължим и ние в ДНЕС да я подкрепяме, защото вярваме, че любовта към книгите започва от детството. И че четенето, независимо дали от електронен четец или от добрата стара книга, трябва да бъде забавно и част от живота на всяко дете.

"Добре написаните и адаптирани детски книжки са отлично четиво и за родителите. Едва сега, се влюбих истински в "Алиса в страната на чудесата“, ни сподели Жаклин Цочева, директор комуникации на УНИЦЕФ България, които също подкрепят кампанията "Забавното четене“.

Литературата и думите трябва да обединяват, а не да разделят

Разговорът за цената на словото продължихме със Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата. Издателят и основател на литературен клуб "Перото“ каза, че се чувства омерзен от скандала, разразил се между „стари“ и „млади“ в Литературен вестник, в който и двете страни „прекрачиха“ границата. "Защото Словото, заслужава друга съдба и употреба, и по-добро битие. Все по-голямата, жадна и четяща публика също“. Светлозар Желев ни сподели своите летни топ заглавия и анонсира Годишнитe награди на Литeратурен клуб “Перото“.

X energy crew: За силата на танца

С появата на Калин Калинов, Валентин Радков и Лъчезар Апостолов от X energy crew, в студиото рязко стана горещо. Най-успешните хип хоп стрийт танцьори ни разказаха какво ги събира, как повличат децата след себе си в хип хоп културата, какво е да танцуваш в екип и на какво ни учи танцът. И този път, водещите репортери на ДНЕС Бори Петров и Асен Манасиев не издържаха на изкушението да опитат да се включат в зрелищните демонстрации.