fallback

Започна морската седмица на ДНЕС

Вижте водещата Константина Живова в ролята на репортер във Варна и звездната ни репортерска двойка Боби и Асен като водещи в студиото

15.08.2016 | 14:36 Автор: Ирина Георгиева

Морската седмица на ДНЕС

Морската седмица на ДНЕС започна във Варна. Там Константина Живова ни направи съпричастни към празничното шествие и атмосфера, съпътстващи големия християнски празник Успение Богородично и честванията по повод Деня на морската столица - 15 август. Константина ни срещна с кмета на Варна г-н Иван Портних, минути преди тържествената церемония по вдигане на знамената в града, както и Димо от група ПИФ, които ще бъдат част от празника, тази вечер.

В студиото, Борислав Петров и Асен Манасиев разговаряха с обичаната Тони Димитрова, с която къде на шега, но и съвсем сериозно поговориха за новия облик на прекрасния Бургас и за това как се чувстват бургазлии. Тони ни разказа и за възможността да я видим и чуем на сцена в оставащите дни от лятото.

Все повече българи страдат от хипертония

Клиниката по кардиология в столичната Александровска болница провежда кампания с безплатни прегледи за хипертония. Прегледите ще се извършват в приемния кабинет на клиниката (вход на ул. "Пенчо Славейков", срещу баня "Мадара"), с предварително записване на тел. 02/ 9230 467 и 02/9230 339. Направления не се изискват. 

Освен клиничен преглед и ЕКГ, на пациенти с трудно контролирано артериално налягане ще се прави и холтер – мониториране със запис на сърдечната дейност за период от 24 часа.

Желаещите са много и въпреки че инициативата е замислена за август, кардиолозите от "Александровска" вече записват часове за началото на септември. Това каза в студиото на ДНЕС доц. д-р Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология. Той потвърди, че все повече и по-млади българи страдат от хипертония и сърдечни проблеми, което е пряко свързано с начина на живот.

Д-р Василев даде съвети и препоръки за профилактика и адекватно лечение.

Добър сезон за почивки в "последния" момент

Лятото все още е в разгара си и оказва се, тази година е благодатна за "last minute" оферти, научихме от Пламен Иванов, мениджър в posoka.com. Той разказа също и за някои по-нестандартни български дестинации, както за набиращи скорост алтернативни почивки в чужбина.  

Чаровната и млада певица Натали Ангелова гостува в звездните минути на предаването. Талантливата изпълнителка, с руски корени, спечели сърцата на московската публика от сцената на огромен стадион. Как ще го постигне и у нас, научихме от самата нея. 

Маша и Мечокът изкачат от детска "Кутия на щастието"

Забавни преживявания предстоят за българските деца. В няколко града на есен ще бъде представен спектакъла " Кутията на щастието". Представлението е оригинална руска адаптация на един от най- любимите на децата по цял свят анимационен сериал "Маша и Мечока". С новини за грандиозното детското шоу и защо ще идва Дзукеро в България, слушаме Ованес Мелик-Пашаев, президент на Жокер медиа. 

 

fallback
fallback