fallback

Актьори и приятели изпратиха големия Никола Анастасов

Още новини и интересни гости, гледайте в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

12.08.2016 | 15:08 Автор: Ирина Георгиева

Светски новини за звездите у нас и по света

В рубриката на предаването ДНЕС за светски новини дефилираха Антонио Бандерас, Бритни Спиърс и още куп знаменитости, както Галена - с най-милото фейсбук признание пред феновете за предстоящото й второ майчинство. 

С журналиста Петя Славова от сайта Dnes.bg, ви представихме "Похитени" - новият сериал по телевизия Bulgaria ON AIR. Най-хитовата и награждавана израелска телевизионна поредица, вдъхновила "Homeland"

Никола Анастасов: Смехът е превъзходство

Зрителите на предаването ДНЕС видяха едни от най-запомнящите се превъплъщения на майстора на хумора и драмата Никола Анастасов, с когото се сбогуваме днес. Колегата Борислав Петров ни направи съпричастни към атмосферата пред Сатиричния театър в София, където актьори и приятели на "чичо Кольо" ни припомниха как трябва да се отдаде почит пред големия талант, заслужил прозвището "Усмивката на Сатиричния".

Уникално за страната ни генетично изследване на рак

В Александровска болница в столицата вече е достъпно персонализирано генетично изследване за онкологични заболявания. То е подходящо за хора с хистологично доказан карцином на гърдата, стомаха, дебелото черво и панкреаса.

"За разлика от съществуващи тестове, които проверяват само ограничен брой гени, обикновено не повече от 300, персонализираното генетично изследване покрива цялата кодираща част на генома - 22 000 гена и повече от 200 000 възможни мутации", каза в предаването д-р Мариела Василева от 2-ра хирургия на Александровска болница.

"Бъдещето е в персонализираната медицина, която лекува по най-прецизния начин всеки конкретен човек", допълни доц. Методи Методиев, молекулярен и клетъчен биолог, преподавател и изследовател в Университета в Есекс, Великобритания. Той изрази увереност, че в обозримо бъдеще ракът ще бъде победен.

Сватбеното риалити на ДНЕС

В сватбеното ни риалити ви показваме заветни моменти от подготовката за ново начало в живота на нашата колежка Диана Костова. Днес Диана влезе в студиото, за да ни разкаже защо сватбата е празник и за родителите. 

Четенето с децата трябва да бъде като игра

Четенето трябва да бъде забавно, само по този начин децата придобиват онази жажда към книгата, която не ни напуска цял живот. В инициативата ни "Забавното четене", днес гостува един от най-обичаните от децата нейни посланици, авторът Уинки Марлюнки и поредицата книги за татковци, писателят Иван Раденков.

 

fallback
fallback