Ива Екимова: Имам приятелки с анорексия. Страшно е

Вижте още интересни здравни теми, кулинарни изкушения и как да развиваме уменията си през лятото в предаването ДНЕС

04.08.2016 | 16:30 Редактор: Ирина Георгиева
Ива Екимова: Имам приятелки с анорексия. Страшно е

Приключенско-образователна академия

Над 300 български деца се учат на толерантност, лидерство и отговорност в Приключенско-образователна академия. Програмата "Забавно лято, грижовна есен" се разраства. Личностно развитие, връзка с другите, толерантност, отговорност, разбирателство и опазване на околната среда са част от уменията, които подрастващите ще развиват, чрез забавни игри, физически активности, екипни предизвикателства и театрални постановки. Какво представлява тази програма и как ще бъде полезна на децата и техните родители разкриват Ана Младенова и Огнян Гъдуларов.

Кулинарни изкушения с ДНЕС

Предаването ДНЕС отново започна с кулинарни изкушения, които представи Асен Манасиев заедно с един от готвачите на Байерн Мюнхен, Атанас Вутов. 

"Супата "Гаспачо" е перфектна за вашата диета, добавете и ягоди", сподели готвачът  Атанас Вутов.

Какво е състоянието на белите ни дробове?

Преди години, когато се обсъждаше да се забрани пушенето в страните от Европейския съюз, пулмолозите предложиха на политиците да проверят състоянието на белите си дробове. Резултатите бяха шокиращи. Тестовете показаха типичните симптоми на хроничните белодробни заболявания. За тях водещата Константина Живова разговаря с един от водещите пулмолози у нас д-р Анна Бенова. 

Анорексията - трябва да се говори за този проблем повече

26-годишният модел Екатерина Борисова от Омуртаг е починала преди седмица в страшни мъки от анорексия. Историята за пропадането на Екатерина в лапите на смъртта звучи ужасяващо познато. Трябва да се говори за този проблем повече. За съжаление в България няма центрове, които да помагат на тези жени. За да подкрепим тези, които имат нужда днес в предаването ДНЕС гостува Ива Екимова, Детелина Стаменова, психотерапевт и д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология.

"Трябва да се създадат центрова за помощ на жени с анорексия и болемия. В България няма такива", споделиха гостите в студиото.