Цвети Разложка: Заплашват ме заради конкурса "Lady Universe"

Още интересни гости и теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

18.07.2016 | 13:57 Редактор: Луиза Божинова
Цвети Разложка: Заплашват ме заради конкурса

Идеите на 125 млади български архитекти и инженери за една по-добра градска среда ще бъдат илюстрирани в изложба в сряда на 20 юли. Инициативата е под наслов "Академия Градът" и се реализира под егидата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Сега повече подробности ще научим от колегата Борислав Петров и от неговите събеседнички Венета Кръстева и Катерина Чочова. 

"Магията на подреждането" е бестселър на минимализма, написан от Мари Кондо. Книгата е смесица от лична история, житейска философия, стратегии за подреждане на дома и съвети за сгъване на дрехи. Той се появи на американския пазар в края на 2014 г. Оттогава книгата е вдъхновила милион и половина американци (чийто брой постоянно се увеличава) с прекалено много вещи да съберат смелост и да ги изхвърлят. В световен мащаб досега са продадени повече от четири милиона копия. Книгата е достъпна и на българския книжен пазар. За да разберем повече ще поканя и нейния преводач, Теодора Божилчева.

"Изхвърлете всичко, което не ви носи щастие. Докоснете всяка вещ и ще разберете дали имате нужда от нея или не", разказва преводача на книгата  Теодора Божилчева

[video]

Цвети Разложка, е част от модния свят. Тя е носителка на много титли за красота -"Мис Самоков", "Лейди България", "Fashion Idol 2011". След като се омъжи и роди, тя се посвети изцяло на благотворителни каузи, а от 2014-а е и лицензиант на международния конкурс "Lady Universe".

"Разочарована съм, че с хора, с които съм работила могат да се държат така. Имам лиценз за конкурса "Lady Universe" и не мисля, че има за какво да се притеснявам. Заплашваха човек, с който работя да изтрие профилите ми от интернет пространството", разказа с разочарование моделът и организатор на конкурси Цвети Разложка.

Лондонски фестивал на българската култура ще се проведе през есента в британската столица. Един от акцентите в програмата ще бъде концертът на Найджъл Кенеди в зала Барбикан с участието на музикантите от "София Симфоникс" с диригент Любка Биаджони. 

Повече за фестивала ще научим от Иван Станков, организатор.

"Българите също ще могат да се насладят на част от фестивала на 17 и 18 септември в София", сподели организаторът Иван Станков.

Пловдив е сред най-старите градове. Започва мащабна анкета, която има за цел да определи най-атрактивните исторически места в града. Организаторът на анкетата, Любомир Костов разказва повече в студиото на ДНЕС.

"Младите хора все повече се вълнуват от историята. Имам паметници, с които да се гордеем и се стараем да популяризираме все повече", разказа Любомир Костов.