Балет НОВА: Българските звезди не са организирани

Тази и други интересни теми и гости в предаването Днес с Константина Живова

14.07.2016 | 14:08 Редактор: Тодор Петров
Балет НОВА: Българските звезди не са организирани

Можем ли да се разхладим на Панчаревското езеро? Има ли много възможности за един незабравим уикенд и кой кара водно колело? Колегите Борислав Петров и Асен Манасиев показаха на зрителите, че и в София има приятни места през лятото.

В минутите за здраве, в ДНЕС ви представяме един от най-добрите лекари не само в България. Той е национален консултант по инвазивна кардиология, Председател на Дружество на кардиолозите в България, Член е на Европейско кардиологично дружество, автор на уникални за България операции. Казват, че новостите в модерното лечение са допинг за него. Вижте разговора ни с доц. Иво Петров. 

"Сърцето не боли. Важно е да знаем как да реагираме, когато усетим нетипични признаци. Нека възпитаваме децата си на здравословен начин на живот, така ще имаме по-малко тежки случаи." Тези и още полезни съвети даде кардиологът доц. Иво Петров.

Те са най-успешният и известен балет в България. Красиви тела, динамични танци и хореография на световно ниво е тяхната визитна картичка. Няма изпълнители, с които да не са работили. Няма някой, който да не е чувал за тях. Днес част от тях са звездни гости в предаването - Балет НОВА.

"Българските артисти нямат дисциплината на световните звезди. Нямат време да разучават хореографиите си за снимки и всичко се случва за много малко време. За нас не е правилно", разказа Поли от Балет НОВА.

Преди време нашият репортер Диана Костова направи ексклузивна премиера на песента на НИКО в акустичен вариант. Днес те ни гостуват специално за да чуем готовата версия на парчето. Вижте акустичното представяне, така както започна всичко.

"Харесвам Jerami. Стараем се да бъдем различни", сподели Ники от група НИКО.

На 12 юли бе представен документален филм за великото сопрано Гена Димитрова. По повод 75 години от рождението й създателите на филма разкриват нейния живот и потапят зрителя зад кулисите на голямата сцена. За да ни разкаже повече поканихме в студиото Димитър Сотиров, оператор на филма.

"Гена Димитрова беше изключително директен човек. Понякога хората се засягаха, но беше велик човек", споделиха създателите на филма посветен на Гена Димитрова.