fallback

Проф. Александър Чирков: Голямата ми мечта е да успея да открия кардиоклиниката във Варна

Тези и още интересни гости и теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

29.06.2016 | 13:26 Автор: Ирина Георгиева

От Константина Живова

Как да поддържаме фигурата си през лятото?

Лято е! Екипът на предаването ДНЕС показа интересно спортно предизвикателство, с което да поддържате фигурата си във форма. Как се практикува водна аеробика и можем ли да отслабнем и стегнем тялото си бързо и ефективно,разказаха и показаха репортерите Асен Манасиев и Борислав Петров.

За спасяването на едно малко коте

Вчера група граждани доказаха, че имат големи сърца и мислят за беззащитните животни, които за съжаление изпадат в беда. Младите хора забелязали малко коте, покатерено на висока топло, което уплашено издавало котешки писъци. Слава богу благодарение на организацията на спасителите-граждани и общинската компания "Улично осветление" котето е спасено. Екипът на ДНЕС ни срещна с Гери Турийска, която е един от спасителите на пухкавото животинче.

"За съжаление ние гражданите сме тези, които си плащат данъците и в крайна сметка, когато имаме нужда от държавата пак ни трябват връзки", разказа Гери Турийска

Каква е сигурната формула за успешен хит?

Сигурната формула за успешен хит е професионален клип, готин саунд и секси визия, когато става дума за жена изпълнител. Красива, талантлива и много секси. Младата изпълнителка Ирина Вълкова показа новото си парче.

"Бях на турне в Китай. Там публиката е много мила. Чувствах се като Бионсе", сподели изпълнителката Ирина Вълкова.

С какво се хранят хората?

Социален експеримент - С какво се хранят хората? Здравословна храна или така популярната джънк фууд храна е предпочитана от младите? Вкусна и вредна или безвкусна, но полезна. Това е въпросът ни днес? Отговарят репортерите Асен Манасиев и Борислав Петров.

Александър Чирков за професионалния път и емоциите

Александър Чирков е един от най-доказалите се в своята професия на лекар и кардиохирург в България. Той придобива световна популярност и съответно признателност за професионализма си в сферата на сърдечните болести, операции, трансплантации. За професионалния път и емоциите, които бушуват в сърцето Константина Живова си поговори с проф. Александър Чирков.

"Най-голямата ми мечта е новата болница по кардиоклиника във Варна, която искам да открия през есента. Няма да се откажа. Имам сили и желание", разказа проф. Александър Чирков.

Интелигентна музика в България?

Има ли интелигентна музика в България и кой я създава? Разбира се, че има. Един от нейните представители е д-р Милен Врабевски и неговият лейбъл Intelligent Music. Комерсиалната музика ли е най-предпочитана или има и такава, която можем да я наречем интелигентна? Това коментираха д-р Милен Врабевски и Елена Розберг.

"Джон Лоутън е еди от моите любимци. Горд съм, че работя с него", каза д-р Милен Врабевски    

Проф. Марио Хосен и Момчил Георгиев за тазгодишния фестивал "Софийски музикални седмици"

Проф. Д-р Марио Хосен е световно признат  български цигулар, който живее във Виена и пътува по света като концертиращ артист и гост професор. По покана на Нов български университет през последните години Марио Хосен преподава и у нас. По повод тазгодишния фестивал "Софийски музикални седмици" днес гости на Константина Живова бяха и световноизвестния български цигулар - проф. Марио Хосен, както и програмният мениджър на фестивала Момчил Георгиев.

"Трябва да възпитаваме децата от малки с класическа музика", сподели  проф. Марио Хосен.

 

fallback
fallback