fallback

Атанас Месечков: Обичам и съм щастлив

"Двамата сме като едно цяло", сподели в предаването "Днес" танцьорът

20.06.2016 | 13:29 Автор: Мария Аладжова

На 21 юни, в деня на лятното слънцестоене, повече от 170 държави отбелязват за втора поредна година Международния ден на йога. През същия ден НДК ще стане домакин на най-мащабното събитие посветено на древното учение и практика у нас. Но преди това ще ви срещнем с единствените в България баща и син, които преподават йога, а именно Кирил и Людмил Коларови.

„Йогата е за всички, но не е за всеки“, споделиха йога инструкторите в студиото на "Днес".

Йогата е предпочитаната древна практика, която много хора по цял свят практикуват. 21 юни ще отбележи най-мащабното събитие на това древно учение, което ще се проведе в Националния дворец на културата. Повече за събитието говориха Антоанета Заркова, Райна Христова, Вера Захариева, които са от Българската аюрведа асоциация и Българската йога асоциация.

„Йогата може да лекува дори високото кръвно“, обясниха те.

Здравният портал Puls.bg съвместно с Investor.bg организира трето издание на дискусионния форум „Здравен дебат“ на 24 юни. Темата на форума е „Иновации и оценка на здравните технологии“. Какви са предизвикателствата в нормативната уредба за достъпа на пациентите до иновативни терапии? Какви са възможните решения според институциите, фармацевтичната индустрия, пациентски и професионални организации, ще ни разкаже Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители.

„Медицината и фармацията напредва и очакваме иновации и през тази година“, каза  Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители

Той е един от най-талантливите български танцьори. През 2006 г. става шампион по Латиноамерикански танци. 4 пъти вицешампион на България, танцови формати и школи по танци са част от неговия професионален път. Магията на танца, която винаги привлича окото изисква работа, талант и упоритост. За победите, стъпката на танца и бъдещите стремежи ще поговорим с Атанас Месечков в звездните минути на предаването.

„Влюбен съм и съм щастлив. Жената до мен прави това, което ми харесва. Чувстваме се като едно цяло“, сподели танцьорът.

На 25 юни Народно читалище „Светлина – 1940“, кметството на село Поповяне и Асоциацията на софийските писатели организират Щъркелово поетично четене с участието на известни български поети и гости от чужбина. Повече за събитието ни ракзаза писателят и издател Бойко Беленски, който днес има и рожден ден.

Сезонът на горещините е в разгара си. Много хора предпочитат морето, но има и такива, които са запалени по риболова. Кълве ли рибата, открит ли е сезона и как да се научим да ловим риба, ще ни покаже репортерът ни Асен Манасиев.

 

fallback
fallback