Не започвайте с йогата, веднага след раждането

Тези и още интересни гости и теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

15.06.2016 | 13:06 Редактор: Ирина Георгиева
Не започвайте с йогата, веднага след раждането

От Константина Живова

Последици от ГМО?

Според учените няма доказани опасни последици от ГМО. Дали е така и какви са истините за храните, които консумираме, отговорът в предаването ДНЕС от микробиологът Йордан Стефанов.

"Много храни са генномодефицирани, но не са опасни и не крият рискове", разказа Стефанов.

"Репортер на място"

В новата рубрика "Репортер на място", екипът на предаването ДНЕС ще показва различни социални експерименти затова как българинът реагира например, когато майка с бебешка количка се опита да пресече пешеходна пътека, когато от преминаващ автомобил изхвърча празна бирена бутилка, както и още много провокативни ситуации. Можете и вие да снимате и да изпратите фотоси и клипчета, за неща които са ви възмутили или показват неприемливо поведение. 

Днес ще бъде един от поредицата предстоящи горещи дни. Готови ли сме да помогнем на човек, на когото му е прилошало или ще го подминем? Репортери на място са Асен Манасиев и Борислав Петров.

"Експериментът на живо показа, че българинът е състрадателен и помага."

Какви са рисковете от обездвижването?

Много жени правят грешката да прекарват бременността си в леглото, пренебрегвайки всички негативни последствия, които може да има от това. Какви са рисковете от обездвижването – в предаването ДНЕС. Защо повечето бременни се страхуват да спортуват? Как влияе йогата на тялото на майката и на бебето в утробата и кои са практическите съвети, разкриват инструкторите по йога Росица и Ния в студиото на ДНЕС.

"Йогата не е препоръчителна веднага след раждането. Изчакайте поне шест месеца", дадоха полезни съвети те.

Моисей и Декстър за песента им "Тя"

Моисей и Декстър са артисти на музикалната сцена, които се радват на успехи и фенове. Парчето около което се вълнуват в момента търси отговор на въпроса, какво търсят жените. 

"Мечтаех за пиано", каза Декстър, а Моисей сподели, че баща му е този, който му е натикал пианото в ръцете.

В памет на Алф

За зрителите на ДНЕС и в памет на пухкавия любимец АЛФ, репортерът на предаването Борислав Петров ни срещна с гласа, озвучавал го в годините, Пенко Русев.

"Алф е цяла философия, той не е просто телевизионен образ", разказа човекът, години наред е озвучавал пухкавото същество от Мелмак.

Фестивалът "Изкуството е..."

От 2012 година фестивалът "Изкуството е..." се провежда ежегодно в град Монтана и всяка година се превръща в истински културен празник за региона.  Основната цел на фестивала е да събира на сцените си професионални артисти от различни области на Изкуството. Един от любимците от световната музикална сцена ще бъде специален гост в града, а именно ексвокала на Rainbow и Deep Purple, Джо Търнър.

"Джо Лин Търнър идва за втори път в България и в Монтана. Той харесва града и публиката и е поделял, че понякога по-малката публика е по-силна от големите сцени", сподели един от организаторите Нелиан Николова.

Натали Ангелова за новото си парче

Може ли едно младо и талантливо момиче да бъде раздвоено и изгубено, разкрива Натали Ангелова, която представи новото си парче в студиото на ДНЕС.

"Няма значение откъде си важно е да следваш мечтите си", каза  Натали Ангелова.