fallback

Елица Тодорова: Споделих една тайна на Поли Генова за Евровизия

Тези и още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

13.06.2016 | 12:57 Автор: Ирина Георгиева

От Константина Живова

"Колко си хубав"

16-годишно момче избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски."Колко си хубав" е късометражният филм, който вече е в официалната селекция на някои от най-големите фестивали за кино в света. В лентата се изповядва философията, че има само две емоции - страх и любов, а единственият грях, който извършваме e именно страх – моментите, в които любовта отсъства.

За правото да обичаш - в предаването ДНЕС с режисьора на филма "Колко си хубав" - Христо Порязов. Има ли значение дали любовта е разнополова или еднополова? И можем ли да диктуваме на сърцето си?   "Трябва да не се срамуваме да говорим за хомосексуалните двойки и да не се притесняваме да покажем своята любов", сподели Порязов. 

"София прайд"

Деветото поредно шествие за равенството и недискриминацията на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполовите хора "София прайд" ще се състои в края на тази седмица, на 18 юни. С един от организаторите на събитието – Радослав Стоянов, разговаря репортерът на предаването ДНЕС Борислав Петров.

"Шествието е добре организирано и се надяваме да мине без инциденти", каза организатора Радослав Стоянов.

Как да се справим със сърдечно-съдовите заболявания?

Сърдечно-съдовите заболявания са често срещан проблем сред възрастните хора. Как да се справим с тях, сподели проф. Кузман Гирев в ефира на предаването ДНЕС.

"Горещините са опасни за възрастните. Те трябва да пият повече течности", посъветва проф. Гирев.

Елица Тодорова за големите сцени и фолклорът, за кариерата и правото да бъдеш себе си

През 2007 година, заедно с партньора си Стоян Янкулов, печелят националната селекция на песенния конкурс "Евровизия" с изпълнението "Вода" и представят България на провеждащите се в Хелзинки финали, където се класират на пето място. Заедно с 2000 българи в народни носии, тя представя българската култура на Световния културен музикален фестивал, на Олимпийския стадион в Берлин през 2011 г. През 2012 година Елица Тодорова създава инструмент с името "Олимпийският барабан на България". Тя има над 19 награди и високи отличия в областта на музиката. За големите сцени и фолклорът, за кариерата и правото да бъдеш себе си, сподели Елица Тодорова в предаването ДНЕС.

"Тайната на успешното представяне на Евровизия е да приемеш публиката като твои роднини", разкри певицата една от тайните, които не е споделяла с никого досега.

Международният ден на йогата

На 21 юни, в Деня на лятното слънцестоене, повече от 170 държави ще отбележат за втора поредна година Международния ден на йогата. Националният дворец на културата ще отвори врати за древното учение по йога. Десетки школи от цяла България ще демонстрират различни практики, ще има и йога за деца и йога за бременни. Сюзан Генева и Елия Генева в предаването ДНЕС.

"Започнете да спортувате йога още докато сте бременна", тези и още практически съвети даде инструктор по йога  Сюзан Генева.

"10 години с Bebe"

Световноизвестната певица и актриса Bebe пристигна преди дни в България, за да се срещне със своите фенове - както след премиерата на документалния филм за нея "10 години с Bebe", така и по време на концертите, които направи в няколко български града. С "Bebe" разговаря репортерът на предаването ДНЕС Диана Костова. 

 

fallback
fallback