Проф. Юлиян Вучков: Не знам дали не съм извънземен

Тези и още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

09.06.2016 | 15:13 Редактор: Ирина Георгиева
Проф. Юлиян Вучков:  Не знам дали не съм извънземен

От Константина Живова

Европейското първенство по футбол започва след броени часове

След броени часове започва дългоочакваното събитие, което кара мъжете да тръпнат в очакване, да забравят половинките си и да прекарат незабравими часове в мъжка компания. Сещате се за какво говорим? За Европейското първенство по футбол. 

Вълненията вече започнаха и запалянковците тръпнат в очакване. Дамите също са нетърпеливи, за да се отдадат на женски сбирки, шопинг или купон с приятелки. Какво правят жените по време на футболните мачове - мини сблъсък в предаването ДНЕС на тема "Футболът - враг или приятел на жената", заедно с Мис България 2015 Марина Войкова и влогърът и съпруга на футболен фен Диана Митова.

"Жените не се дразним на мъжете, когато гледат футбол. Правим неща за себе си."

"Голямото лятно бутане"

Задният двор не е единственото място, за бягане. Има и други начини, интересни и много нужни, защото в България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно. "Академия за родители" предизвиква всички родители и техните бебоци, да се присъединят към "Голямото лятно бутане" или  дългата разходка, от 5000 крачки, в парка. Събитието ще се състои на 11 юни, 2016: 10.00 часа в Южния парк в София. То е безплатно, но изисква предварителна регистрация. За всички подробности около "Голямото лятно бутане" ще си поговорим с организаторите Велина Великова, Мариела Станулова и Георги Станоилов.

"Голямото лятно бутане" ще раздвижи хората, ще сплоти семейства, ще създадат нови приятелства. Интересът е много голям и очакваме много хора", споделиха организаторите на инициативата.

Евтим Евтимов почина вчера

Големият български поет, публицист и общественик Евтим Евтимов почина вчера. Българската литература загуби изумителен талант - изкусен майстор на интимната лирика. Евтим Евтимов бе един от най-популярните български поети, обичани и търсени автори. Той посвети едни от първите си стихове на България. Под перото му са излезли пламенни и вълнуващи любовни стихове, които вълнуват десетилетия след датата на написването им.В негова памет бихме искали да ви припомним малка част от неговото творчество. За да сподели своите спомени и да го почетем ще се свържем с неговият приятел и колега, с който създадоха едни от най-любимите песни, Тончо Русев.

"Велик българин е много близък мой приятел", част от споделените думи на Тончо Русев.

Проф. Юлиян Вучков: Не знам дали не съм извънземен

Юлиян Димитров Вучков е български есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, критик, доктор на науките. Създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания. Нямам човек, който да не е чувал неговото име или не е бил свидетел на неговите теории и изказвания по различни теми. Отличаван многократно с различни награди и автор на около 150 публикации в печата и на повече от 20 книги в областта на художествената култура и етиката. Днес той е специален гост в предаването ДНЕС.

"Не знам дали не съм извънземен...", сподели в откровено интервю проф. Юлиян Вучков. 

Така той отговори на въпроса откъде черпи тази непресъхваща енергия, с която заразява зрителите. 

Професорът разказа за абитуриентския си бал, когато е пял амирикански песни, въпреки комунистическия режим у нас тогава и отрече слуховете в медиите, че се е бил спасил от ходенето в казармата. 

Юлиан Вучков сподели и историята на своята голяма любов през последните години. Приятелката му Диана е дъщеря на известния детски писател Атанас Душков. Самият той ги е запознал, когато Диана е била на 19 години, а Юлиан на 37. Тогава тя изобщо не го била харесала и не се получила химия между тях. Но 30 години по-късно съдбата отново ги среща. И когато вече са били влюбени един в друг, тя му припомнила: „Аз съм същата онази Дина, с която се запозна преди 30 години“.... „Бях  много сексуален като  млад, имал съм много гаджента“, сподели още проф. Юлиян Вучков пред Константина Живова в „Днес“.зличен сутрешен уикенд блок", каза водещата Ирина Белчева.

Списание "Дъга"

Помните ли легендарното списание "Дъга"? А бихте ли искали отново да се докоснете до него и да се върнете във времето. Днес предаването ще ви потопи в магията на комиксите заедно с техните създатели.

Започват уикенд изданията на предаването ДНЕС

От тази събота и неделя в ефира на Bulgaria ON AIR, започват уикенд изданията на предаването ДНЕС. Водещ на този формат ще бъде Ирина Белчева. 

"Ще усмихнем зрителите с един различен сутрешен уикенд блок", каза водещата Ирина Белчева.