fallback

Лео: Татуирам хората, които обичам върху тялото си

Тези и още интересни гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

07.06.2016 | 14:08 Автор: Ирина Георгиева

От Константина Живова

"София Моно 2016"

За шести пореден път паркът на Военната Академия се превръща в театър под звездите. Симпатичният театрален фестивал у нас - "София Моно 2016" се провежда за шести пореден път от 3 до 13 юни в парка на Военната Академия. Организаторите ще посрещнат гостите на фестивала по традиция - на открито "под звездите" с много интересни и любими на публиката театрални постановки. Моноспектакълът "Живак" е част от програмата. Нейн създател е Димитър Живков. В предаването ДНЕС той разказа повече за събитието.

"Срамувах се от факта, че съм от Враца, но след години осъзнах, че трябва да знаем откъде идваме и това да не ни пречи", каза автора на моноспектакъла "Живак".

Кошче, което говори

Ученици от X "б" клас на 23-о СОУ в София разработиха демонстрационен прототип на кошче, което говори. То казва "Благодаря" при изхвърляне на отпадъци, свети в зелено и се зарежда със соларен панел. За него вече дори има и бъдеща реализация. Каква е тя ще научим от изобретателите му и от репортера на предаването ДНЕС Асен Манасиев.

"Кошчето е разработено така, че би могло дори боклука да бъде разделен."

Лаборатория за геномни изследвания

От четири месеца България има лаборатория за геномни изследвания. Това е поредното огромно постижение на българските генетици в помощ на бъдещите родители и на хората с редки заболявания. Повече за него коментира националният консултант по генетика проф. Иво Кременски пред репортера на Bulgaria ON AIR Борислав Петров. 

Лео Бианки за многобройните му таланти

Той е роден в Италия. На 15 годишна възраст спира да ходи на училище и започва да работи. Тогава намира своето призвание – готвенето. За първи път пристига в България през 1992 година. Той е първият чужденец участвал в реалити формат. От телевизията, през кухнята и до музиката. За многобройните му таланти, любовта към България, прекрасното му семейство и новите проекти, в звездните минути на предаването гост на ДНЕС е Лео Бианки. 

"С Лучия сме преминали през много трудности. Спяхме на едно легло, в малка стая, и нямахме никакви пари, когато отворихме първия си ресторант на морето. Изкарвахме точно толкова, колкото да покрием всички разходи. Но не се отказахме. Тя беше тази, която разви бизнеса ни в началото, докато аз участвах в реалити формата", това и още интересни спомени разказа Лео в студиото на ДНЕС.

Последните тенденции при маникюрите

Маникюрът е част от нашата визия и дамите не пропускаме да следим тенденциите. Какви са актуалните цветове, техники и как да изглеждаме перфектно с новия си маникюр през лятото разказва репортерът на ДНЕС Диана Костова.

"Ноктите тип русалка са модерни през този сезон", сподели полезни съвети маникюриста Ана Цветкова.

Кой е "новият Веско Маринов"?

Той е млад и талантлив. Занимава се с музика професионално от малък. Печелил е множество награди. Един от малкото изпълнители, които открито заявяват, че реномираните музикални конкурси и фестивали у нас са уговорени! "Новият Веско Маринов", както го наричат, не спестява факти и имена. Последната му песен засега, пък е кавър на емблематична песен на легендата на поп музиката Васил Найденов, която идолът на поколения българи е одобрил лично. За историята, която създава младият Веселин Маринов, ще поканя Йордан Марков. Може би новата легенда на българската естрада.

"Васил Найденов ме поздрави и с удоволствие прие идеята да направя кавър на негова песен", каза младият Веселин Маринов, или Йордан Марков.

 

fallback
fallback