fallback

Славин: Баба ми си направи Facebook, за да ми се радва

Този и още интересни гости и теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

02.06.2016 | 14:10 Автор: Ирина Георгиева

От Константина Живова

"Цветовете на душата"

С танци започна предаването ДНЕС. Млади хора от столична школа по танци създадоха авторски спектакъл със заглавие "Soul Colors" - "Цветовете на душата". Постановката е в стила на съвременните танци. Повече за проекта научихме от репортера на предаването Борислав Петров и неговите събеседници. 

Независимо кино

Те са няколко енергични млади хора, които не се страхуват да експериментират и да правят независимо кино. Явор Веселинов и Андрей Андонов се запознават съвсем случайно преди около 5 години в кабинета  на Явор, който е ветеринарен лекар, но и нашумял през последните години автор на романи. Спонтанно решават да направят филм и проектът им "Никой" днес вече е готов, предстои неговата премиера.

"Родопите са голямото ни вдъхновение за този филм", сподели сценаристът Явор Веселинов.

Лято и бременност

В минутите за здраве, днес ще говорим за лятото и бременността. Много жени се опасяват, че деликатното им състояние няма да им позволи да се насладят докрай на прекрасното време, което ни предстои и възможностите за забавления, които предлага. Не се страхувайте, скъпи дами! Лятото е идеалното време да тежим повече, защото могат да се носят широки и тънки дрехи, отворени обувки и да се събира витамин D в изобилие. И все пак как да предотвратим всички възможни рискове за нас и детето ни, разкри д-р Балтаджиева.

"Слънцето не е препоръчително за бременни. Внимавайте с басейните. Сменяйте банските костюми, веднага след излизане от водата. Течностите са важни и е препоръчително да изпивате по 200 мл. вода на всеки светъл час", тези и още полезни съвети даде д-р Балтаджиева.

Детето и лятната ваканция

Лятото настъпи и малчуганите вече са във ваканция. Екипът на предаването ДНЕС показа как да се забавлявате с детето си през свободното си време, така, че освен да е интересно, да бъде и полезно. Ако не знаете какво е детско спа, разкри Асен Манасиев. 

"Чай от лайка, шоколад и краставички са едни от най-подходящите начини да се забавляваме заедно с децата ни вкъщи".

Славин за славата, музиката и мечтите

Той е един от любимците на младите в момента. Занимава се с музика професионално от малък. Кариерата му на изпълнител стартира в ранните му години, от скоро е една от звездите на музикалната сцена. За славата, музиката и мечтите, които следваме, ще си поговорим със следващия ми гост в звездните минути на предаването, Славин.

"Държа хората на дистанция. Старая се да уважавам феновете ми. Баба ми е един от най-големите ми фенове. Дори си създаде собствен Facebook, за да следи всичко около мен".

Илко Минев за Бразилия и книгите

В предаването ДНЕС гостува един български емигрант, който от много години живее в Бразилия. Той е роден в София. Като студент е разследван от тогавашния режим за "неблагонадежност" и бяга в чужбина. Първо учи в Белгия, след това се установява при роднини в Бразилия. Днес е успял бизнесмен с фирми, които осигуряват работа на повече от 3000 човека. Занимава се и с литература, неговите романи са преведени и на български. За Бразилия и книгите, гостува Илко Минев.

„Живея в Бразилия от много години. В момента тече усилена подготовка за Олимпийските игри. Това събитие ще е грандиозно и изпълнено с танци", каза писателят Илко Минев

"Рисувай с Дани и подай ръка"

От предаването "Тройка на разсъмване" организират благотворителната акция "Рисувай с Дани и подай ръка", в подкрепа на Йорданка Янакиева-Дани. Като част от кампанията в литературния клуб "Перото" има изложба с рисунки на деца от 143-то училище "Георги Бенковски". Средствата от продадените рисунки ще отидат ще бъдат дадени в помощ на отделенията по неонатология в София и страната. 

 

fallback
fallback