fallback

3.28 - средният успех на държавата в грижата за децата

Тези и още интересни теми в предаването ДНЕС

22.04.2016 | 11:54 Автор: Ирина Георгиева

От Мартина Ганчева

Бележникът на държавата: 3.28

3.28 е средният успех на държавата в грижата за децата. Така поне я оцениха от Национална мрежа за децата. Какво още пише в бележник 2016, разкри Диляна Славкова. 

Детска градина за пример

От любов към и грижа за децата са направени нестандартните детски площадки, които ще ви покажем сега. Някои са дело на прочути дизайнери, а други са изработени от рециклирани материали. 

Тласкани от стремежа да се превърнат в подобно райско място за малчуганите, в столичната детска градина "Веселина" строят футболно игрище, имат си алея за босо ходене и са си назначили учител по физическо. Как насърчават движенията и спорта у децата? Обясни директорката на градината Нели Кацарска.

Най-красивата

Актрисата Дженифър Анистън беше обявена за най-красива жена на планетата за 2016 година от престижно американско издание. Това е поредното признание за талантливата Анистън, която получи същия приз през далечната 2004. 

Ръст 175 см, мерки - 80/ 62/ 88. Тя е Анна-Мария Ваклинова. Макар че е ново лице на модния подиум, вече стана първа на световен конкурс в Турция. Как, разкри самата тя. 

За цветята преди Цветница

В цялата си хилядолетна история човечеството е тачило цветята и се е научило да използва техния символичен език. Най-светли празници се празнуват с гирлянди, венци и букети от стръкове живи цветя. В Неделя е Цветница и всички, които са кръстени на някоя китка, ще празнуват. А това прави значителна част от българското население, тоест е време за цветен пазар! Купуват ли вече хората цветя за празника? Дали са скочили цените? Репортерска проверка на ДНЕС

Кой е казал, че флоралните мотиви са само за жени? Все по-популярни стават мъжките костюми на цветя. Убедете се сами. 

От цветята черпи вдъхновение и следващите ми гостенки в студиото Милена Иванова и Елица Дикова. В изработката на бижута откриват своето призвание и духовна същност. Правят цветя от полимерна глина.

Кралица Елизабет II на 90

"Скала за нацията". С тези думи си послужи британския премиер Дейвид Камерън, за да поздрави Елизабет Втора за 90-я й юбилей. А световно известната фотографка Ани Лейбовиц запечата кралицата на Великобритания, заобиколена от най-малките членове на семейството.

Кралица Елизабет II е най-дълго властвалия монарх във Великобритания. Тя е на трона цели 64 години. Голямото тържество тепърва предстои. На 12 май замъкът Уиндзор ще бъде домакин на 90-минутно тържество с 900 коня и над 1 500 ездачи, актьори, музиканти и танцьори от целия свят, които да разкажат историята за раждането й по време на Втората световна война, коронацията й и управлението й.

Въпреки че вчера беше работен ден, Елизабет II направи разходка до центъра на града, за да се срещне с поданиците си. Каква беше атмосферата по улиците на Лондон, разказа пряко от британската столица Чавдар Костов.

Стъпки пред нас

Столичната "Галерия 10" реши да зарадва почитателите на изящното изкуство с една необичайна изложба. Осем български художници, повечето живи и в активна творческа зрялост, имат нещо общо помежду си. Общи музи, вдъхновение, светли спомени. 

Тодор Георгиев гост в Българската музика ДНЕС

Съвсем скоро след завръщането си от САЩ Тодор Георгиев - Toshey се завръща ударно на сцената с ново парче и видео. То е озаглавено "Там където" и бележи интересен стилистичен завой в творчеството на Тодор Георгиев. Освен с мелодичен глас, покорил хиляди фенове на риалити шоуто, тук можем да го чуем и да рапира. Официалното представяне на парчето е тази вечер. За парчето, за живота, за музикалните предизвикателства разказа певецът в рубриката Българската музика ДНЕС.

 

fallback
fallback