Европейски ден на работодателя и в България

Тази и още теми в предаването ДНЕС

12.04.2016 | 14:19 Редактор: Ирина Георгиева
Европейски ден на работодателя и в България

От Мартина Ганчев

Европейски ден на работодателя и в България

На европейския ден на работодателя екип на ДНЕС се включи от Агенцията по заетостта, където се провежда трудова борса. Тя дава възможност на младите хора без опит или трудово незаети, да се срещнат лице в лице с потенциални работодатели. Повече разяснения даде Мирослава Рудолф – директор на Дирекция Регионална Служба по Заетостта-София.

Летящ старт на деня с йога

Един добър начин да започнем деня си с летящ старт е йогата. Повече за системата от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума, разказа Румен Михайлов. Те демонстрираха в ефир упражнение хаус, което отпуска тялото и ума.

Благотворителна акция "Предай нататък"

В същото студио за йога ще се проведе и благотворителна акция под надслов "Предай нататък". От 13 до 16 април всеки, който е събрал стари и ненужни за него или семейството му вещи, може да ги дари, за да послужат на някой друг. 

"Вече трета година се провежда, подпомагаме най-вече хората, жените, майките, които имат нужда от дрехи", обясни Ния Коновска, един от организаторите. 

До Тунис и обратно

Тунис. Когато ние европейците чуем за северноафриканската държава, най-често я свързваме с красиви плажове и екзотични усещания. Но в новинарския поток Тунис попада заради политическата, икономическата и социалната криза, която разяжда страната. Наскоро оттам се завърна и колегата журналист Даниела Палазова. За впечатленията и препятствията разказа тя в студиото на ДНЕС

БГ деца на филмов фестивал в Сиатъл

Родната традиция за отличия в областта на анимацията продължава и с младото поколение. Българчета участват на международния филмов фестивал в Сиатъл с авторска анимация. Да видим откъс от "Само за твоите очи" - For your eyes only. На ДНЕС гостуваха част от авторите на филмчето и на Мартина Ненова – създател на Школата за анимация. 

12 април – световен ден на космонавтиката

За Космоса всички смятаме, че е далеч и че е безкраен. Знаете ли обаче, че понякога там горе мирише на печено месо? Ами това, че в бъдеще човечеството може и да заживее в облаците на Венера?

За човека и космоса – разговор в студиото с астрофизика Владимир Божилов и Тихомир Димитров, който се отказа от графичния дизайн в полза на Космическите програми.

Кaĸ нeпoвтopимия глac и българска мyзиĸa "exтят" в нeoбятния Kocмoc? Разговор по телефона с народната певица Валя Балканска

В следващия видео материал журналистът Иво Тодоров събра няколко примера за използването на вокали от български народни песни в западни филми и в песни, които придобиват световна известност. 

Полетът в Космоса е като пирамида - на върха е полетът, а в основата е трудът на стотици хиляди учени и специалисти в областта на космонавтиката". Думите са на космическия ни академик Димитър Мишев. А какво е полетът за първия ни космонавт Георги Иванов и колко високо стигат мечтите, ще разберем сега. Екип на ДНЕС се включи от БАН и показа 16 картини на руски художник, които са пътували в Космоса.