fallback

Коментарното студио на "Днес" информира първо за атентатите в Брюксел

Екипът на ДНЕС проследи на живо какво се случва в белгийската столица с експертни мнения и живи включвания

22.03.2016 | 19:23 Автор: Мария Аладжова

Предаването Днес на Bulgaria ON AIR беше първото в българския ефир, което съобщи за атентатите на летището и метрото в Брюксел. 

Екипът на ДНЕС проследи на живо какво се случва в белгийската столица и включи актуални експерти, които да коментираха трагичния инцидент.

В 9,35 часа започна извънредното коментарно студио с Мартина Ганчева и международния редактор Борис Бъчваров. 

На живо в предаването се включи председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която в момента на атаките се намираше на работна среща в Брюксел.

"Не бива да се страхуваме, паниката няма да ни помогне. Тя е най-вредното нещо във всяка една ситуация", посочи тя.

"Вчерашният ден всичко беше толкова спокойно и нищо не предвещаваше, че няколко часа по-късно ще се стигне до невинни човешки жертви", каза Цецка Цачева. "България е взела всички мерки. Друг е въпросът доколко всичко е обозримо от разума и би могло да бъде предвидено, защото самите терористи явно са достатъчно изобретателни",  посочи тя.

В предаването се включи евродепутатът от Европейската народна партия (ЕНП) Андрей Ковачев, който информира, че е обявена извънредна ситуацията в Брюксел.

По думите на Ковачев заседанието на евродепутатите във външната комисия на Европарламента е започнало с минута мълчание в памет на жертвите на инцидента.

Вижте извънредното издание на предаването "Днес" във видеата:

 

fallback
fallback