fallback

Да отслабнеш с пилон. Има ли мъжки и женски спортове?

Тези и още интересни теми в предаването "Днес"

26.02.2016 | 12:50 Автор: Мария Аладжова

От Мартина Ганчева

“Златната ябълка“ се търкулна...

В първия български фентъзи анимационен сериал змейове, самодиви, горски духове, магически чанове, кукери... и още куп елементи от Балканските фолклор и легенди оживяват. 

Гост в студиото на ДНЕС беше създателят и главен сценарит на „Златната ябълка“ Димитър Петров. Той разработва 2 години концепцията, персонажите и стила, като по пътя събира около себе си екип от млади и талантливи професионалисти в сферата на анимацията, както от България, така и от чужбина. 

„Набрали сме 70 % от необходимите ни средства, за да стане реалност пилотния епизод. Имаме и план "Б" за финансиране на проекта. Следващият месец ще правим изложба на оригинални рисунки от трейлъра. Ще има и изненада. Средствата от изложбата ще отидат за финансиране на пилотния епизод“, обясни Петров

Прогноза за Оскари 2016

Наскоро холивудският продуцент Голан Рамраз сподели, че иска да доведе Леонардо Ди Каприо у нас. А дали смята, че Лео е достоен за статуетка и какви са прогнозите му за Оскарската нощ? Ето какво сподели Рамраз пред колегата Диана Костова. 

Ще вземе ли най-накрая Леонардо Ди Каприо заслужения Оскар? Това е основният въпрос, който вълнува киноманите по света в навечерието на Наградите на Академията. За да подкрепят морално актьора, геймъри дори създадоха компютърна игра, в която феновете на Лео могат да му помогнат да грабне златната статуетка. Руски фенове на супер звездата пък сами изработват специален Оскар за актьора. Още от Боби Петров.

Търново тича

Някои тичат по червения килим към златната статуетка и бленувания Оскар, други тичат за здраве. Максимата потвърди д-р Калин Василев, инициатор на кампанията „Да поведем България към здраве“ и създател нa нaй-гoлямaтa гpyпa зa мacoв cпopт “TъpнoвoRUNs”. 

Решаваме спорове онлайн

Потребители и търговци вече могат да решават онлайн спорове, които са предизвикани от покупки, направени по интернет. Как ще се случи това на практика, обясни Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център. 

Онлайн пазаруването отдавна не е мит в по-развитите страни в Европа и отвъд Океана. В последно време и у нас се забелязва тенденция на повишено търсене на услугата. За плюсовете на този тип интернет търговия разказва Петьо Атанасов. 

Facebook обяви, че започва да тества опция на секция за пазаруване в мобилното си приложение. Благодарение на нея потребителите вече ще могат да извършват цялостни покупки в социалната мрежа, вместо да се бавят с прехвърлянето към други сайтове и ровенето в тях. 

Да отслабнеш...с пилон

Танците на пилон не са просто еротични движения, те са истинско изкуство. И са се превърнали в спорт, който се практикува в десетки държави. И у нас вече има клубове, които се занимават професионално с обучаването на желаещите да се преборят с гравитацията и да почувстват силата на своето тяло и дух. Вероятно ли е, че танците на пилон са чудесен заместител на фитнеса, а и на консултацията с психолог? Да. Три млади и красиви момичета разказаха как танците на пилон са се превърнали в тяхно хоби и любим спорт. 

„Хората си мислят, че това е за токчета и нощни клубове, но това е въздушна акробатика. И се искат много воля и постоянство, защото е изкючително трудно. Скритият сексапил е бонус. Голотата е необходима заради контакта на когата с тялото. А фитурите носят имената на супер герои“, обясни Ани, която се занимава с авторско право. 

Много хора си мислят, че танците на пилон са нещо лесно, но това съвсем не е така. Освен че са сложна комбинация между различни техники и гимнастика, танците могат да имат и благоприятен ефект върху нашето тяло. За една вдъхновяваща история разказва Асен Манасиев.

Разбираме ли от изкуство или сме сноби?

Естетиката и красотата така както ги видяхме преди малко, често служат за вдъхновение на много художници. Но разбираме ли от изкуство или се правим? Отговорът на този въпрос потърсиха Лидия Методиева, Давид Антонов-Дидо и художника Емил Топенчаров

Семейните войни на Адам и Ева

В рубриката „Семейните войни на Адам и Ева“ колегите Диана Костова и Борислав Петров сблъскаха позиции по темата „Има ли мъжки и женски спортове“. В спора се включиха Екатерина Атанасова – световен шампион по джаги и брат й Максимилиан Бояджиев. 

Футболът на маса или така наречената джага, днес вече е не само популярно хоби, но и спорт. И то за всеки вкус и пол. Нестандартни решения обаче намираме дори и на този спортен терен. Вижте.

 

 

 

fallback
fallback