Кръцни-срежи: тяло по поръчка

Симетрия в човешкото тяло не съществува, подчерта д-р Николай Сердев

11.12.2015 | 11:34 Редактор: Ирина Георгиева
Кръцни-срежи: тяло по поръчка

От Мартина Ганчева

Преди няколко години в САЩ реклама с мотото "Защото красивите жени са с всякакви форми и размери", стана абсолютен хит. Има ли мярка в естетиката? Всеки иска да бъде вечно млад и красив. Как хирургията може да промени някои недостатъци на тялото ни – реални или такива, за които ние си мислим, че не ни отиват? ЗА и ПРОТИВ силикона, хиалурона и ботокса. Клъцни-срежи. Това екипът на предаването Днес коментира със събеседниците си.

"Оперираме само мотивирани пациенти, които знаят какво искат. Пациенти, които се колебаят и са психически нестабилни, не са подходящи. Симетрия в човешкото тяло не съществува. Ляво и дясно са различни, развиват се по отделно. Естетиката не работи само със симетрия. Пропорциите са важни. С времето черепа намалява, а кожата се удължава. Губи се формата на лицето и затова вечна младост не е постижима, но можем да поддържаме естетиката. Аз работя с научните основи на красотата." - разясни д-р Николай Сердев, който е президент на Националното Българско Дружество по Естетична хирургия и Естетична Медицина.

Д-р Сердев показа операционната, както и снимки на пациенти преди-след. По думите му българските лифтинг шевове набират все повече популярност по света. Те се правят през прободни точки на кожата. 

"Всеки е свободен да се тунингова, както иска. Аз съм ЗА." - сподели писателката Милена Фучеджиева.

"Хората като че ли се чувстват по-желани след подобен вид намеса. Но всичко трябва да е с мярка, трябва да има гаранци." - смята певецът Кристиан.

Той иска да си направи пластична операция, с която да скрие голям белег на корема. 

"Всяко нещо, което е модерно, става мания. При някои природата не е дала и е важно да има такъв тип медицина. Но да я прилагат истински специалисти." - добави PR експертът Патриция Кирилова. 

"Жените, ако искат да са красиви, да приложат една бабина рецепта – полски хвощ с мед." - пошегува се Кирилова.

"Един какъв тунинг издържа 5-6 години и се получават осакатявания за цял живот." - изрази мнение консултантът по лично щастие Еленко Ангелов. 

"Странно е, че все повече млади жени лягат под скалпела, правят си корекции. Факт е, че в света на модата се търсят по-високи жени. Armani ги предпочита, заради силуета на дрехата." - разказа дизайнерът Евгения Живкова.

За нея малката черна и червена рокля са задължителен елемент в гардероба на дамите. 

Наричат я иконата на силиконовите форми. Според мнозина именно изкуствените гърди са изстреляли Памела Андерсън на върха. 

Звездите в Холивуд вярват, че най-прекия път към младостта и красотата минава през скалпела. А американският медицински сериал "Кръцни-Срежи" разказва за реални случаи на хирургическа намеса и за преобразени тела.

Холивудски звезди, които нямат божествени форми по рождение, се сдобиват с впечатляващи бюстове, благодарение на пластичната хирургия. Но наред с тоновете силикон, из Града на ангелите се разхождат десетки чифтове спиращи дъха женски гърди, които са такива единствено по усмотрение на Майката природа. 

Силиконът в козметиката не е вреден, но е евтин заместител. Той защитава кожата и косата, но пречи на полезните съставки. Все по-често реномираните марки подчертават на продуктите си "Без силикон".

Наскоро списание Vogue обяви завръщането на пищните бюстове в Холивуд. Малко след това редица знаменитости с не чак толкова надарени форми решиха да легнат под скалпела на пластичните хирурзи. За тях, както и за тези, които отдавна си поставиха гръдни импланти и останаха с тях дори и тогава, когато това не беше толкова модерно.

Мъжете си падат по по-надарени жени. Поне с такова впечатление оставаме, когато гледаме клипа на TLC – Unpretty.