fallback

Интеграцията на бежанците в Германия е приоритет

В Европа Швеция приема най-много бежанци на глава от своето 9,6 милионно население

24.09.2015 | 13:11 Автор: Ирина Георгиева

В най-предпочитаната от бежанците държава Германия интеграцията им е приоритет. Над 250 000 подадени молби за получаване на бежански статут все още се обработват и германските институции изнемогват.

Целта на Германия е обаче да даде най-бързо статут на прииждащите бежанци, които имат право да останат в страната, а онези, които нямат да бъдат експулсирани.

За оставащите е необходима бърза интеграция, задължително спазване на германската конституция и закони. Научаване на езика и намиране на работа и дом. За да смогне с работата германската служба по миграция и бежанци въведе извънредни часове работа. 

В Европа Швеция приема най-много бежанци на глава от своето 9,6 милионно население. След Германия бежанците предпочитат на второ място именно Швеция. Най-голям шанс да получат убежище имат сирийците.

Шведското правителство си е поставило за цел да интегрира бежанците, колкото се може по-бързо в трудовия пазар. То организира езикови и подготвителни професионални курсове за бежанците, но и Швеция е на предела на възможностите си.

Чуйте още в репортажа за предаването Днес на Bulgaria ON AIR:

 

fallback
fallback