fallback

Пред избирателните секции в Пловдив се наблюдават опашки с избиратели

Има огромна смяна на членове на СИК в Пловдив, посочи Илиян Велков

25.10.2015 | 13:05 Автор: Ирина Георгиева

Към 9:00 часа избирателната активност в Пловдив е 5,08%, съобщи кореспондетът на Bulgaria ON AIR Илия Велков от Пловдив. По думите му пред избирателните секции се наблюдават опашки с избиратели, които искат да дадат вота си.

"Има рекорден брой кандидати - 16 души се борят за кметски и областен град. Докато 24 партии и коалиции са издигнали кандидатите си за общинския съвет. Прогнозите са, че той ще бъде доста пъстър." - заяви Велков.

Десетки подадени жалби има за нарушения от началото на изборния ден в ОИК, съобщи Велков. По думите му те са предимно за незаконна агитация, а пред едно от училищата дори е бил паркиран брандиран автомобил с номера на политическата сила.

Има огромна смяна на членове на СИК, посочи Велков. По думите му по непотвърдена информация смяната е заради подкуп на членовете от 500 лева, за да си затварят очите при броенето на бюлетините след края на изборния ден. Той отбеляза, че членовете са от всички политически сили.

Пловдивчани гласуват с 4 бюлетини за местни избори и референдум. По-възрастната част от населението по-бавно се ориентира, посочи Велков.

Чуйте:

 

fallback
fallback