В Поточница и Мало Бучино липсват бюлетината за кмет на кметство

Тези сигнали са нормални за началото на изборния ден и са свързани с техническите въпроси, отбелязват от ЦИК

25.10.2015 | 10:23 Редактор: Ирина Георгиева
В Поточница и Мало Бучино липсват бюлетината за кмет на кметство

Установено е, че в Поточница липсват бюлетината за кмет на кметство, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев пред Bulgaria ON AIR. По думите му там е спряно гласуването, за да могат да бъдат отпечатани и закарани конкретните бюлетини.

"За липсата на един от кандидатите е установено при откъсването на бюлетините за предоставянето им като образец пред избирателната секция с оглед, на което не е допуснато гласуването на избиратели преди това." - поясни Андреев.

Подобен е и случаят в Мало Бучино, София, където също липсват бюлетините за кмет за кметство, посочи Андреев. По думите му там отново са предприети мерки, за да бъдат доставени бюлетините.

Другите сигнали са свързани с липсата на определени бюлетини в едно от училищата в София, където в едната секция са били бюлетините за другата, поясни Андреев. По този въпрос общинската избирателна комисия е приела мерките, за да може да бъде решен този въпрос.

В една секция не са допуснати застъпниците на една политическа сила и вече ОИК е реагирала, съобщи говорителят на ЦИК. 

Тези сигнали са нормални за началото на изборния ден и са свързани с техническите въпроси, отбеляза Андреев.

Това не са първите избори 2 в 1 и не би трябвало да има затруднения за избирателите, коментира Андреев. Той припомни, че през 2011г. отново имаше гласуване за местен вот и президент.