Борнемут – от фалит до Висшата лига

През сезон 2015/2016 г. Борнемут ще се състезава във Висшата лига на Англия

07.08.2015 | 15:01 Редактор: Велко Каменов
Борнемут – от фалит до Висшата лига

През 2008 г. Борнемут е на ръба на фалита. Кредиторите заплашват отбора с ликвидация и той е поставен под административен надзор.

„Споразумяхме се да финансирам отбора докато е под административен надзор. Не очаквахме той да продължи толкова дълго”, спомня си президентът Джеф Мостън. Мостън инвестира над 500 хиляди паунда. През 2015 г. Борнемут печели промоция за Висшата лига.

„Няма да се конкурираме с отбори като Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал. Те са елита на Висшата лига. Ние просто трябва да се представим възможно най-добре”, заяви Мостън по повод целите на отбора за настоящото първенство.

„Не можем да гледаме на собственика Максим Демин като на нещо различно от човек, отдаден на отбора, който никога не казва никога. Също като Роман Абрамович той не се показва много пред медиите. Това е негово решение, не го прави, защото се притеснява от тях. Той би казал, че ми плаща, за да съм президент на отбора, за да се справям с медиите. Това, че не е пред камерите през цялото време не значи, че клубът не го интересува”, заяви президентът на Борнемут по отношение на собственика отбора Максим Демин.  

„През последните 18 месеца работя по сътрудничество с отбор от Мейджър Лиийг Сокър. Надявам се да го обявим официално в не толкова далечно бъдеще. Несъмнено това, че се обърнахме към Филаделфия, не  е съвпадение. Двата клуба си пасват много добре. Филаделфия има много млад треньор и страхотна школа и тренировъчна база. Освен това имат голямо желание да се развиват. Надявам се, че това е началото на силна връзка”, завърши Мостън.