fallback

Какво мислят хората в Гърция за споразумението

Bloomberg попита гърци в бръснарница за мнението им за сделката с кредиторите.

15.07.2015 | 14:27 Автор: Велко Каменов

Гърците не са доволни от икономиите и ясно показа тази позиция с избора си на радикланата партия Сириза и с вота си на референдума преди дни. Ето какво казаха гърци пред камерата на Bloomberg по повод на постигнатото споразумение с кредиторите.

„Ципрас каза, че ще направи едно, а направи обратното. Как да му вярваме? Хората са ядосани”, заяви ядосан грък.

„Да, борихме се срещу икономиите. Всички сме против икономиите. Хората няма да са искрени, ако ви кажат, че им харесва, когато са ограничавани от потребяването на продукти и услуги. От друга страна  истинският проблем е в това дали инвестициите могат да бъдат насърчени и да се стигне до икономическо и финансово развитие. Не е достатъчно просто да излезеш и да говориш за това как ще увеличиш данъците за богатите. Лесно е да се говори така. Въпросът е как да създадеш климат и инфраструктура, която да направи така, че хората, които наистина са богати, да искат да инвестират в държавата ти”, анализира друг.

„Бесен съм, защото Сириза можеше да договори по-изгодно споразумение. Те рискуваха и загубиха. Кредиторите ще ни стъпчат. Ще ни хвърлят на пода и ще ни стъпчат”, изрази притеснението си трети.

 

fallback
fallback