Истинската цена на модната индустрия

Bloomberg разговаря с продуцента Ливия Фърт за истинската цена на модната индустрия на стойност $3 трилиона

01.06.2015 | 10:59 Редактор: Виктория Крумова
Истинската цена на модната индустрия

Ливия Фърт, изпълнителен продуцент на филма „Истинската цена“

Мисля, че истинската цена на модната индустрия показва ситуацията, в която се намираме днес, благодарение на бързата мода. Това, което се случи на модната индустрия е, че с истинската любов и грижа за изкуството и изобретателността се прави компромис и така те бяха унищожени от бързата мода през последните 15-20 години.

Още по темата

В крайна сметка, независимо дали сте собственик на модна компания, фермер, който отглежда памук, собственик на транспортна компания – всички ние сме граждани, затова всеки един човек е отговорен.

Вижте автомобилната индустрия в момента. Това е силно регулиран бизнес. Защо същото не се случва и с модната индустрия? Проблемът е, че правителството и местните власти  - постоянно говорим за страна като Бангладеш, защото 80% от брутния вътрешен продукт идва от модната индустрия, но всяко друго правителство, всяка друга страна също робува на тези компании, защото те са донесли пари на страната и сега тя зависи от работата им. Има групи, които вършат прекрасна работа на ниво верига на доставки. Лидерството им означава, че други марки искат да видят примера и да ги следват.

В края на краищата етичната мода е мода, която обединява социалната и екологична справедливост.