fallback

Санкции грозят Пакиао

Пакиао може да бъде глобен или дори да бъде лишен от състезателни права според спортната комисия в Невада.

06.05.2015 | 14:37 Автор: Велко Каменов

След „мача на века” между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао се разбра, че филипинският боксьор е играл с контузия. Тя обаче не е била разкрита преди мача и затова сега Пакиао е изправен пред това да бъде глобен или дори състезателните му права му да бъдат спрени, съобщава Bloomberg.

Преди мача срещу Мейуедър Пакиао е трябвало да попълни формуляр, в който да посочи дали има някакви контузии и филипинецът е отбелязал „не”. Оказа се обаче, че Пакиао е имал контузия, която беше разкрита след боя. Той е поискал обезболяваща инжекция преди мача, която е била одобрена от Американската допингова агенция, но не му е било позволено да му бъде направена, защото не е разкрил контузията си.

Екипът на Пакиао не посочва причина, поради която контузията му не е била разкрита. Те обаче казват, че лекарите на Мани са били готови да му бият инжекцията и са информирали Американската антидопингова агенция, която им е дала зелена светлина. Контузията обаче не е била разкрита и затова Пакиао не е получил разрешение за обезболяващата инжекция.

 

fallback
fallback