С какво ни изненадва Windows 10?

22.01.2015 | 14:01 Редактор: Красимир Кирев
С какво ни изненадва Windows 10?

"Дори аз мога да си позволя новия Windows 10. Той е безплатен! Най-малкото за една година, най-малкото за хора, които вече имат лицензирани продукти на Windows.

Има изобилие от интересни неща в този нова операционна система Windows 10. Макар че браузърът няма различно име. Макар също ценовият компонент да е интересен и хората ще се адаптират лесно към него.  Нито пък важното е, че скачат от Windows  8 директно към 10. Какво стана с 9?!
 
Мисля, че едно от най-любопитните неща е същата, идентична операционна система, която ще се използва на персоналният компютър, ще се използва и на таблета. Това е много ключово, защото Apple със своята система iOS  казва хей вземи си телефона, таблета, ползвай компютъра с нея, с еднаквите приложения. Сега и Уиндоус сваля бариерите между различните устройства. Това променя света…. Това предизвиква всички разработчици да работят за тази платформа на Уиндоус и да помагат на Windows да се конкурира с различни операционни системи като iOS с Android или с Google Chrome. Има силна конкуренция тук и Уиндоус е готов да се включи в нея за следващите десетилетия.