fallback

Ръст в автомобилната индустрия

Крег Трудъл и Джон Доусън обсъждат ръста на продажбите в автомобилната индустрия

04.09.2014 | 14:44 Автор: Виктория Крумова

Джон Доусън: Крег, чуват се добри новини за автомобилните производители.

Крег Трудъл: Да, тази нощ имаше много усмивки в индустрията. Има много причини за позитивни мисли заради последния месец и това как протече той. Горещият сегмент тази година е на компактните товарни превозни средства. В него са Rav4 на Toyota, Honda CRV и Nissan с Rogue. За трите компании тук, с изключени е на Honda и CRV, има големи увеличения. Над 505 увеличение за Rav4, а това го изстрелва пред CRV като най-продаван компактен SUV на целия пазар. В тази част на индустрията се забелязва много голяма активност и японските производители  имат тотално превъзходство.

Джон Доусън: А има ли някакви изненади? Защо Chrysler се справя толкова добре?

Крег Трудъл: Chrysler беше в преустройство в последно време на американския пазар.  Известно време те не пускаха месечни доклади, но сега нещата вече изглеждат добре и ни връщат години назад. Сегашния растеж може да бъде и началната стъпка за много други производители от индустрията. Над 20% само за миналия месец, до голяма степен благодарение на бранда Jeep. Cherokee, малкият вариант, преди Grand Cherokee, преди година дори не беше в магазините, а сега се бори за лидерство при продажбите на Jeep. Това е наистина интересно, защото те имат нов компактен модел, който е на път и се казва Ренегат, това ще е нещо, което трябва да се проследи. Могат да изпратят марката дори по-напред от всякога.

Джон Доусън: А какво се чува от анализатори и експерти за останалата част от годината? Какви са техните очаквания?

Крег Трудъл: Представените доклади за последните месеци помагат за придобиване на цялостна картина относно посоката на развитие на годишна база. Това са цифрите, които всички искаха да видят. Това число е 17,5 милиона и трябва да покаже, каква ще бъде годината, ако всеки месец протича като последния. Това беше най-добрият показател от януари 2006. Има още признаци, че положението не е безнадеждно за американската автомобилна индустрия. Все пак постоянно се следят актуалните данни и не се лежи само на последния месец и данните от него. В целия сектор имаше доста агресивна дейност  през последния месец. Вярвате или не, но това е сигнал за някаква промяна, защото индустрията не е просто избутана до това ниво. Това обаче не означава, че не трябва да продължат с ценовата дисциплина и добрите крайни резултати.

fallback
fallback