fallback

Туризмът в Израел е силно засегнат от конфликта в Газа

Bloomberg за загубите за туристическия сектор в Израел

14.08.2014 | 12:21 Автор: Виктория Крумова

Последното примирие между Хамас и Израел се провали през нощта, както и търговията по уличките и на пазара в стария град на Йерусалим. Гидът ми в Йерусалим Дорон Йоша има малка екскурзоводска фирма за хората, които посещават Йерусалим отблизо и далеч. В по-добри времена клиентите му варират от израелски двойки на еднодневни екскурзии до големи групи от Китай.

Последният епизод от конфликта в Газа се отрази на цялата туристическа индустрия – една от най-големите икономически сили на Израел. Тази година вместо 4-те милиона туристи, които операторите очакваха, предполагат, че броят им ще падне до 2.8 милиона, което ще има трайни последици.   

Но в историческия център на Йерусалим камбаните бият за бизнеси, които принадлежат както на израелци, така и на палестинци. Обикновено по това време на година има хора навсякъде, нали?

Докато израелските граждани настояват за отговори от политическите си лидери, много израелски работници изискват увереност от работодателите си.

Израелското правителство обеща да компенсира бизнеса, който търпи загуби заради конфликта. Но за много хора тук загубата на приходи е нищо в сравнение със загубата на човешки живот.

Още по темата

 

fallback
fallback