fallback

Обновеният хотел в Париж Peninsula Paris Hotel отваря врати

Сградата се намира само на няколко крачки от Триумфалната арка

06.08.2014 | 12:58 Автор: Ирина Георгиева

Обновеният хотел в Париж Peninsula Paris Hotel отваря врати. Сградата се намира само на няколко крачки от Триумфалната арка, а входът му се пази от статуи на китайски лъвове. Хотели от Хонконг и Шанхай, наред с Катар, са похарчили над 1 милиард долара, за да придобият и да реставрират сградата, където Кисинджър подписа края на Виетнамската война, предават от Bloomberg.

Историческата сграда е укрепена с 2 500 подпори, а под нея са изкопани 3 нива паркинги, отбелязва Николас Белиард мениджър на Peninsula Paris Hotel, Париж. В лобито висят кристални листа, хотелът има 6 ресторанта, включително такъв с панорама на най-горния етаж и ресторант с елитна китайска кухня на приземния етаж. Сред удобствата е и SPA комплекс с вътрешен басейн,  200 стаи с кралски бани, както и iPad, с който управлявате всичко във вашата стая.

Цените започват от 900 долара на нощ и достигат 34 хиляди долара за най-скъпия апартамент.

"В Париж цените на стаите са много скъпи в сравнение с международните стандарти. Определено искаме да сме на върха на пазара в Париж." - коментира Клемент Квок, изпълнителен директор на Peninsula Paris Hotel, Париж

В Париж има вече над 50 луксозни 5-звездни хотела, някои, от които сега се обновяват. Мохамед Ал Фаяд е предоставил над 200 милиона долара, за да обнови Ritz, докато саудитското кралско семейство е осигурило почти също толкова, за да реновира Crillon. Според експерти обаче цените няма да паднат и ще има още много хотели от същата категория в Париж.

 

fallback
fallback