Поръчкови обувки за 10 хиляди долара

Модна къща Pierre Corthay изработва луксозни обувки по поръчка за звезди

29.07.2014 | 09:45 Редактор: Виктория Крумова
Поръчкови обувки за 10 хиляди долара

Bloomberg Television проследява деня в този малък магазин за обувки на няколко крачки от площад Вандом в Париж. В него ръчно се изработват луксозен чифт мъжки обувки Pierre Corthay – възможно най-добрите, според френското Министерство на културата. Пиер Корте започва бизнеса си с поръчкови обувки за специални клиенти.

Днес сред тях са актьорите Клайв Оуен и Кейт Бланшет, тенесистът Рафаел Надал и богати френски клиенти като този президент на компания с екстравагантния му стил обувки. Необходими са трима души и 50 часа за създаването на чифт Corthay по специален дизайн, но марката пусна и готови обувки в широка цветова гама.

Цените започват от 1500 долара и стигат до повече от 10 хиляди за най-добрата крокодилска кожа. Главният изпълнителен директор на Corthay, който спаси компанията от фалит през 2010 не иска да ни каже колко чифта продават. Иска марката да остане все така специална.

Освен в Париж, Corthay има магазини в Лондон, Токио, Хонконг, Дубай и на Сакс Пето Авеню в САЩ. Планира по-селектирано разширение.