fallback

Сухопътна операция в едномилионен Донецк ще вземе много жертви

Коментар на Райън Чилкот, Bloomberg

11.07.2014 | 10:49

Лондон, Райън Чилкот, Bloomberg: "Ситуацията в Украйна ескалира. Украинските военни обградиха Донецк - най-големия град в източната част на страната и май се готвят да започнат офанзива срещу това голямо населено място.

Там са сепаратистите. Те държат града. Там има десетки хиляди, според украинското правителство.

Украинският президент Петро Порошенко казва, че информацията е, че руснаците създават ситуацията и че не е вярно това, което казват руснаците, че сепаратистите са готови за преговори и примирие. И затова реши да предприеме действия.

Това е конфликт, който всеки иска да свърши. Но той продължава.

ЕС и Съединените щати - особено много. В началото американците бяха в първата линия, но сега и те се дърпат. И така - къде сме сега?

ЕС наложи санкции на 61 души, две компании - това е първият от възможни три етапа на санкции. Днес може да разширят санкциите върху общо 72 души.

Това са официални представители, някои от тях са от най-близкия кръг около президента Путин. Те няма да имат право да пътуват в чужбина, а имуществото им ще бъде замразено.

Ако говорим за сухопътна операция срещу сепаратисти в град с население от 1 млн души.. там много да стане много горещо.

Досега има стотици жертви. Но ако си помислим какво може да стане в едномилионен град, по-голям от Франкфурт, който е 700 000-хиляден. . Ако това се случи, цялата история ще получи много по-голямо внимание."

 

fallback
fallback