Защо Германия прегази Бразилия

09.07.2014 | 15:51
Защо Германия прегази Бразилия

Коментар на Рамзи Бенсаид от Bloomberg:

Беше пълна лудост. Бразилците излязоха с целия този хъс, емоция и енергия. Изглеждаха страхотно за първите, може би, 5 минути, забавиха малко темпото и получиха 1 гол.

Удържаха 10 минути и след това 2,3,4,5 и всичко приключи. Това беше ужасна защита от страна на бразилците.

Тази игра е като да хвърляш монета. Бразилците имаха 49.2% шанс за победа, докато Германия имаше 50,8%. Знаем, че това се променя много бързо. Беше наистина луда игра.  Видяхме, какво означава да изгубиш двама от ключовите си играчи.

Вчера обсъждахме Неймар и въздействието му върху нападението, как това ще бъде голяма загуба. Това нещо си пролича още повече в защита.

Изглеждаше все едно бразилците не искат да се защитават без Тиаго Силва, който дава нареждания отзад. Невероятно е, колко слаба беше защитата.

Имаше известно чувство на неудобство у германците. Сякаш си казаха „Трябва да спрем да вкарваме голове“ на другия отбор. Това дойде в повече на феновете и по-голямата част от тях напуснаха местата си преди края на мача.

Да, това е нещо, което човек не очаква да види. Не мисля, че беше толкова зле. Не за първи път фенове си тръгват по-рано. Но това е трудно.

Да гледаш отбора си като домакин на първенството на полуфинал и те да бъдат разгромени по този начин. Наистина съм объркан.

Аржентина и Холандия предстои да изиграят своя мач..."

 

Целият коментар - във видеото.