fallback

HTC се върна на печалба

Коментар на Дейвид Инглес от Bloomberg Хонконг

06.07.2014 | 23:00

HTC през второто тримесечие достигнаха до по-добри резултати. Не спрямо това, което могат, но в сравнение с предходните години е доста добре. От много време не е било така при тях. Най-накрая регистрираха печалба в размер на 81 милиона долара от продажби на стойност 2,2 милиарда. 12% увеличение спрямо прогнозите. Погледнете предходната година – от гледна точка на печалбата те имаха много добър месец април, спрямо предишните стандарти на HTC. Понеже те пуснаха М8 през март и това спомогна за продажбите през април. Поглеждайки към разходите, те май имат като план да ги намалят, защото имат таргет да похарчат 110 милиона по-малко. Съдейки по данните от компанията, те трябва да ограничат разходите, иначе нещата не отиват на добре.

Какво мислят хората за това завръщане?

Прогнозните анализи на журналистите са, че второто тримесечие е най-доброто, което ще видим тази година. Гледайки цифрите, виждаме, че са по-малки от 8%, което е в долната граница на прогнозите. Това се явява най-малкото покачване в продажбите от 2011 насам. Това е, което ни казва пазарът.

Те бяха производител на годината през 2011.

Справяха се доста добре между 2006 и 2011, стигнаха върха и после… Но сега нещата стоят по различен начин. Опитват се да запазят пазарен дял и ако успеят да спечелят нов, но на пазара има нови играчи. Освен Samsung, тук са и Xiaomi Спорят, че не са на дъното на пазара, но спадът е катастрофален. На основата на М8, мисля, Мисля, че могат да представят приличен таблет тази година. Но пак повтарям, че анализаторите се произнесоха, че вече сме видели най-доброто за тази година.

 

fallback
fallback