Биоразградими опаковки

Израелски стартъп

25.06.2014 | 09:21
Биоразградими опаковки

Опаковката, произведена от израелската компания Tipa може да се разгради за 180 дни, ако е поставена в компост в градината, много по-бързо от нормалната пластмаса.

Направена е от биоразградими полимери.

Директорът на компанията, Дафна Нисенбаум обяснява, че имитират това, което природата е създала – пакет, който се разлага като обелка от портокал.

Дафна Нисенбаум каза в интервю за Елиът Готкин от Bloomberg, че планират да създадат голяма компания, с която ще продаваме тези опаковки по цял свят.

Tipa вече успя да наберете 10 милиона долара само преди няколко седмици. Те бяха подкрепени от Ли Кашин – най-богатият човек в Хонконг, неговият фонд за дялови инвестиции Horizons Venture. 

Цялото интервю - във видеото.

Tipa e основана в Мошав Рамот пред 2010 от Дафна Нисенбаум и Тал Нюман.

Компанията разработва биоразградими и рециклируеми опаковки за храна и напитки. Инвестициите в Tipa са най-новите, направени в израелски стартъп от Horizon Ventures.

2013 е най-активната година на фонда в Израел, с инвестиции в компанията за компютърни изображения Cortica Ltd, за приложения Meekap Ltd, нанотехнологии NanoSpun Technologies Ltd и др. Инвестира и в Wase Ltd, която бе продадена на Google и Onavo Ltd, продадена след това на Facebook.