fallback

Bayer обяви ръст на печалбата от 12% за първите три месеца на годината

Фармацевтичната компания потвърди прогнозите си за очаквани годишни приходи от около 42 млрд. евро

28.04.2014 | 12:02 Автор: Мариета Иванова

Фармацевтичният гигант Bayer обяви ръст на печалбата от 12% за първите три месеца на годината, съобщи Bloomberg. Резултатите на компанията надвишиха прогнозите на експертите, а книжата й поскъпнаха на борсата във Франкфурт след публикуването на отчета.

Печалбата на акция за първото тримесечие възлиза на 1 евро и 95 цента, при прогнозирани 1.84 евро.

Общият финансов резултат за първото тримесечие, преди облагане с данъци, достига 2.74 млрд. евро при прогноза за 2.56 млрд. евро. Година по-рано за същия период от компанията отчетоха печлба от 2.45 млрд. евро.

„Изглежда че петте нови лекарства, на които разчита компанията за своя растеж, засега се представят добре на пазара. Преди повече от година Bayer заявиха, че новите лекарства, като разредителя на кръвта Xarelto и това за очи Eylea, заедно със земеделските им препарати, ще бъдат основните двигатели на растежа“, коментира Марк Бартън от Bloomberg Television. Bayer потвърди прогнозата си за 2014 година, която залага на приходи от 41- 41 млрд. евро.

„Очакванията за печалбата преди лихви, данъци и амортизация се очаква да се повиши с едноцифрени темпове“, коментира още Бартън.

От известно време Bayer се намира в центъра на вниманието на специалистите по сливания и придобивания, заради увеличилите се информации, че компанията обмисля възможността да се раздели с поделението си за производство на пластмасови изделия, чиято оценка е около 10 млрд. евро, и да се фокусира върху развитието на фармацевтичния си бизнес.

fallback
fallback