fallback

Samsung са атакувани от два фронта

Samsung приключиха второ поредно тримесечие със спад на печалбата си. Нейра Чехич от Bloomberg коментира предизвикателствата пред южнокорейския технологичен гигант.

08.04.2014 | 17:57 Автор: Делян Петришки

Най-големият производител на смартфони в света регистрира второ поредно тримесечие на спад на печалбата си. Samsung са изправени пред предизвикателствата на два фронта.

 

От една страна продажбите на продуктите им в по-високия ценови клас се забавят, заради насищането на пазара и конкуренцията от Apple. Особено при нови устройства като iPhone 5C и 5S, представени през септември.

 

Потребителското търсене отслабва в пазар, наводнен от смартфони. Всичко това оказва натиск върху Samsung да намалят цените за устройствата Galaxy.

 

От друга страна, ориентацията на Samsung към по-евтините модели се изправя пред конкуренцията на китайските производители на телефони в долния ценови сегмент.

 

Но ситуацията може да се подобри, защото Samsung представиха своя Galaxy S5 през февруари. Смартфонът ще е за продажба извън Южна Корея от 11 април. Това е подобрената версия на S4 и ще е с 5.1 инчов екран и четец на пръстови отпечатъци. 

fallback
fallback